Amarena meggyes fagylalt tĂĄlalva

Amarena meggyes fagylalt

Az amarena meggyes fagylalt egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©s intenzĂ­v gyĂŒmölcsös desszert, amely az olasz amarena meggy gazdag, enyhĂ©n fanyar Ă­zĂ©t ötvözi a lĂĄgy fagylalt krĂ©messĂ©gĂ©vel. Az amarena meggy kĂŒlönleges cukorszirupos ĂĄllaga tökĂ©letesen illik a hĂĄzi fagylalt textĂșrĂĄjĂĄhoz, Ă­gy minden falat igazi Ă­zbomba lesz. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld meg csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal vagy tejszĂ­nhabbal tĂĄlalni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Amarena meggy befƑtt
⭕ 100 ml MegylĂ© (a befƑttbƑl)
⭕ 250 ml Tejszín
⭕ 200 ml Kondenzált tej
⭕ 50 g Porcukor
⭕ 5 ml Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Az amarena meggyet szƱrd le, és a levét tedd félre. A meggyeket vågd kisebb darabokra, de néhånyat hagyj egészben díszítéshez.

    A meggy levét ne dobd ki, felhasznålhatod mås desszertekhez vagy italokhoz is.

    2

    Egy tålban keverd össze a meggylét a kondenzålt tejjel, a porcukorral és a vanília kivonattal.

    Kóstold meg a keveréket, és ha nem elég édes, adj hozzå még porcukrot.

    3

    Egy nagy tĂĄlban verd fel a tejszĂ­nt habbĂĄ, de ne legyen tĂșl kemĂ©ny, csak közepesen lĂĄgy ĂĄllagot kapj.

    A tejszĂ­n akkor jĂł, ha lĂĄgy csĂșcsokat kĂ©pez. Ne verd tĂșl, mert kicsapĂłdik.

    4

    Óvatosan forgasd össze a felvert tejszĂ­nt a meggylĂ©s keverĂ©kkel, hogy egyenletesen krĂ©mes textĂșrĂĄt kapj.

    Forgasd, ne keverd! Így a tejszĂ­n nem esik össze, Ă©s a fagylalt könnyedebb lesz.

    5

    Add hozzå az aprított amarena meggyet, és finoman keverd bele, hogy mindenhol eloszoljon.

    A meggyet Ă©rdemes lecsepegtetni, mielƑtt a fagylalthoz adod, hogy ne legyen tĂșl vizes a vĂ©geredmĂ©ny.

    6

    Öntsd a keverĂ©ket egy lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, Ă©s helyezd a mĂ©lyhƱtƑbe legalĂĄbb 4-6 ĂłrĂĄra, vagy amĂ­g teljesen meg nem dermed.

    A fagylaltot ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt az elsƑ 2-3 ĂłrĂĄban, Ă­gy elkerĂŒlheted a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen.

    Ha nagyon kemĂ©ny a fagylalt, vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s tedd turmixgĂ©pbe. PĂĄr mĂĄsodperc alatt krĂ©mes ĂĄllagĂș lesz.