Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Fontos, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolhatja az élesztő hatását.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedveseket hozzáadnád, hogy egyenletesen oszlanak el.
Öntsd hozzá a meleg vizet, majd keverd össze fakanállal, amíg a tészta összeáll. Ha már formázható, kezdd el kézzel dagasztani kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A konyharuha legyen enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.
Aprítsd fel az ananászt kisebb darabokra, majd óvatosan dolgozd bele a megkelt tésztába a kókuszreszelékkel együtt. Ügyelj arra, hogy az ananász ne legyen túl nedves, hogy ne áztassa el a tésztát.
Az ananászt alaposan csepegtesd le, vagy nyomkodd ki a levét, mielőtt a tésztába kevered.
Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, és formázz belőlük gombócokat. Az ujjaddal készíts lyukat a közepükbe, és finoman húzd szét, hogy bagel formát kapj.
A gombócokat hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt formáznád őket, így könnyebben kezelhetőek lesznek.
Egy nagy lábasban forralj vizet, majd csökkentsd a hőfokot. Egyesével főzd a bagel-eket 30 másodpercig mindkét oldalukon, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A főzés segít, hogy a bagel kívül ropogós, belül pedig puha legyen. A vízbe tehetsz egy kevés mézet vagy cukrot is.
A tojást keverd össze a tejjel, és kend meg a bagel-ek tetejét. Ez segít, hogy szép aranybarnára süljenek.
A tojás helyett használhatsz csak tojássárgáját, vagy tej helyett tejszínt is.
Előmelegített sütőben süsd 200°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a bagel-ek színére.
Hagyd kihűlni, majd tálald frissen, egy kevés mézzel megcsorgatva és néhány extra ananászdarabbal díszítve.
A bagel-t félbevágva megkenheted krémsajttal, vagy más kedvenc feltéteddel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.