Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a fokhagymát és a gyömbért, majd aprítsd finomra. Az ananászlevet és a mézet mérd ki.
A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzést és megkönnyíti a folyamatot.
Egy kis lábosban keverd össze a mézet, az ananászlevet, a barna cukrot, a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért.
Fontos, hogy a lábos ne legyen túl nagy, hogy a máz gyorsabban besűrűsödjön.
Melegítsd a keveréket közepes lángon, és folyamatosan keverd, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a cukor leégjen az edény aljára.
Hozd felforrni a keveréket, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni további 5-7 percig, hogy a szósz sűrűsödjön.
A máz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatjuk. Ha sűrűbb mázat szeretnénk, főzzük tovább.
Add hozzá a citromlevet, és keverd jól össze. Az édes és savanyú ízek kiegyensúlyozzák egymást, és gazdagítják a mázat.
A citromlé frissességet kölcsönöz a máznak. Használhatunk lime levet is.
Vedd le a tűzről a szószt, és hagyd kicsit hűlni. Ezután tálald a kívánt étel mellé, például grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A máz lehűlés közben még sűrűsödik. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.