Ananászos parfé tálalva

Ananászos parfé

Az ananászos parfé egy frissítő és krémes desszert, amely az ananász friss ízét és a tejszín finom krémességét egyesíti. A parfé egy klasszikus trópusi desszert, amely a citrusos ízek szerelmeseinek készült. Képzeld el, ahogy az ananász friss íze keveredik a krémes tejszínnel, miközben a parfé selymes textúrája szétárad a szádban. A parfé titka az ananászos püré ízében rejlik, amely a desszert természetes édességét és gazdag ízét adja. Tálalhatod bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés friss menta levelekkel is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
100 g Porcukor
1 db Ananász
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg és pürésítsd simára.

    Ha nincs friss ananász, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a porcukor mennyiségét, mert a konzerv általában édesebb.

    2

    A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.

    A tojássárgáját a porcukorral vízgőz felett is felverheted, így még stabilabb és selymesebb krémet kapsz.

    3

    Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel az ananász pürét. Amikor forrni kezd, öntsd a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a tojások kicsapódását.

    Fontos a folyamatos keverés, hogy a tojás ne rántotta szerűen süljön meg. Ha bizonytalan vagy, használj hőálló edényt és vízgőz felett végezd a műveletet.

    4

    Az ananászos-tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és kicsit krémes állagú lesz.

    Ne forrald a krémet, csak melegítsd addig, amíg besűrűsödik. Ha túlmelegíted, a tojás kicsapódhat.

    5

    A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen. A tálat is érdemes előhűteni.

    6

    Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt az ananászos keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze könnyed állagát.

    A tejszínt több részletben add hozzá, és alulról felfelé óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne essen össze.

    7

    A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

    Ha szilikon formát használsz, könnyebben kifordíthatod a parfét. Fagyasztás előtt takard le fóliával, hogy ne vegyen át szagokat a fagyasztóból.

    8

    Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.

    A kést minden szeletelés előtt mártsd meleg vízbe, így szebben tudod vágni a parfét. Díszítheted friss gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal vagy tejszínhabbal.