Az ananászt hámozd meg és pürésítsd simára.
Ha nincs friss ananász, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a porcukor mennyiségét, mert a konzerv általában édesebb.
A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.
A tojássárgáját a porcukorral vízgőz felett is felverheted, így még stabilabb és selymesebb krémet kapsz.
Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel az ananász pürét. Amikor forrni kezd, öntsd a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a tojások kicsapódását.
Fontos a folyamatos keverés, hogy a tojás ne rántotta szerűen süljön meg. Ha bizonytalan vagy, használj hőálló edényt és vízgőz felett végezd a műveletet.
Az ananászos-tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és kicsit krémes állagú lesz.
Ne forrald a krémet, csak melegítsd addig, amíg besűrűsödik. Ha túlmelegíted, a tojás kicsapódhat.
A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.
A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen. A tálat is érdemes előhűteni.
Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt az ananászos keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze könnyed állagát.
A tejszínt több részletben add hozzá, és alulról felfelé óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne essen össze.
A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Ha szilikon formát használsz, könnyebben kifordíthatod a parfét. Fagyasztás előtt takard le fóliával, hogy ne vegyen át szagokat a fagyasztóból.
Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.
A kést minden szeletelés előtt mártsd meleg vízbe, így szebben tudod vágni a parfét. Díszítheted friss gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal vagy tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.