Ananászos raita, friss joghurttal és zöld fűszerekkel

Ananászos Raita

Az ananászos raita egy frissítő, indiai étel, amely joghurttal, gyümölcsökkel és aromás fűszerekkel készül. A raita hagyományosan egy pörkölt vagy fűszeres étel mellé szolgálnak fel, hogy enyhítse a fűszeres ízeket. Az ananászos változat különösen népszerű a trópusi ételek mellett, mivel a gyümölcs édessége tökéletesen kiegyensúlyozza a joghurt savanykás ízét. Ez a frissítő étel könnyen elkészíthető, és nagyszerű választás egy nyári étkezéshez vagy egy frissítő körethez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr joghurt
200 g Friss ananász
1 ág Koriander
1 ág Friss menta
0.5 tk. Kömény
1 tk. Cukor
1 tk.
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, vágd apró kockákra, majd tedd félre.

    Az ananász legyen érett, hogy az íze édesebb és zamatosabb legyen.

    2

    A joghurtot tedd egy tálba, majd keverd el benne a sót, cukrot, köményt és lime levét.

    A kömény és a lime lé frissítő, fűszeres ízt ad a raitának, amitől különlegessé válik.

    3

    A friss koriandert és mentát apróra vágd, majd add a joghurthoz.

    A menta és koriander a raita frissességét fokozza, így egy könnyedebb ízt kapsz.

    4

    Az ananászkockákat óvatosan keverd bele a joghurthoz, ügyelve arra, hogy ne törjék össze őket.

    Az ananász jól illik a joghurtos alaphoz, és frissességet ad az ételnek.

    5

    Hűtsd le a raitát legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A raita hidegen a legfinomabb, így érdemes előre elkészíteni és hűtőben pihentetni.

    6

    Tálalás előtt keverd át, és ízlés szerint díszítsd friss korianderrel vagy mentával.

    Friss fűszerekkel a raita még finomabb, és látványosabb is lesz a tálaláskor.