Ha konzerv ananászt használsz, csepegtesd le a felesleges levét. Ha friss ananászt használsz, hámozd meg és vágd apró kockákra.
A konzerv ananász levét ne öntsd ki, felhasználhatod turmixokhoz vagy más desszertekhez. A friss ananász kiválasztásánál figyelj, hogy érett legyen, de ne túl puha.
Egy tálban keverd össze az ananászt, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A 10 perc pihentetés alatt az ananász levet ereszt, ami még ízletesebbé teszi a tölteléket. Ha nem szereted a kókuszreszeléket, elhagyhatod vagy helyettesítheted darált dióval.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a rétes egyenletesen süljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a rétes leragadjon a tepsi aljára.
Teríts ki egy réteslapot egy tiszta konyharuhára, és kend meg vékonyan olajjal. Helyezz rá még egy réteslapot, és ismételd meg az olajozást.
A réteslapok könnyen kiszáradnak, ezért fontos, hogy letakarva tartsd őket, amíg dolgozol velük. Az olajozás helyett használhatsz olvasztott vajat is, az még finomabb ízt ad.
Szórd meg a réteslapot zsemlemorzsával, majd egyenletesen oszlasd el rajta az ananászos keveréket.
A zsemlemorzsa felszívja az ananász által eresztett nedvességet, így a rétes nem lesz ázott. Ne spórolj a töltelékkel, de azért hagyd el a széleket, hogy könnyen fel tudd tekerni.
A konyharuha segítségével tekerd fel a rétest óvatosan, majd helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A konyharuha segít egyenletesen feltekerni a rétest. Ne tekerd túl szorosan, mert akkor sütés közben szétrepedhet.
Kend meg a tetejét felvert tojással, majd süsd 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.
A felvert tojás szép színt ad a rétesnek. Ha nincs tojásod, megkenheted egy kis olvasztott vajjal is. Figyelj a sütési időre, mert a túl sok sütés kiszáríthatja a rétest.
Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és porcukorral megszórva vagy kókuszreszelékkel díszítve tálald.
A rétes melegen a legfinomabb, de hagyd kicsit hűlni, mielőtt felszeleteled, különben széteshet. A porcukor és a kókuszreszelék csak a jéghegy csúcsa, kínálhatsz mellé vaníliafagylaltot vagy tejszínhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.