Ananászos sorbet házi készítésű frissítő desszert

Ananászos sorbet

Az ananászos sorbet egy klasszikus trópusi desszert, amely az ananász természetes édességét és lédússágát emeli ki. Az ananászt eredetileg Dél-Amerikában fedezték fel, és a tengerészek egyik kedvenc frissítő gyümölcsévé vált. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban az ananász élénk aromája és a lime savanykás frissessége tökéletes harmóniát alkot, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál ananászos sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
145 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss ananász
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss lime-lé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    Érdemes a keményebb részét is felhasználni, mert az is finom ízt ad a sorbetnek. Ha nincs friss ananász, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a cukor mennyiségét.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a sorbetben kristályos maradhat. Ne forrald a szirupot!

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá az ananászpürét és a lime levet.

    A szirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt hozzáadod az ananászpüréhez, különben az ananász megfőhet és elveszítheti a friss ízét. A lime leve helyett citromlevet is használhatsz.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít abban, hogy a sorbet gyorsabban és egyenletesebben fagyjon. Használhatsz fém vagy műanyag edényt is.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sorbet megfelelő állagának eléréséhez. A kapargatás megakadályozza, hogy nagy jégkristályok képződjenek. Ha sűrűn átkevered, krémesebb lesz az eredmény.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és ananászszeletekkel.

    Ha túl kemény a sorbet, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten. A mentalevél és az ananászszeletek nem csak díszítésre jók, hanem fokozzák az ízélményt is. Kókuszchips is jól illik hozzá.