Először készítsük elő a hozzávalókat: a vajat olvasszuk fel, a tojást üssük fel, a tejfölt és a vizet tálba mérjük. A mákot daráljuk finomra.
A vajat ne olvaszd túl, csak annyi legyen, hogy könnyen elkeverhető legyen a tésztával.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Ezután adjuk hozzá a darált mákot és alaposan keverjük össze.
A mákot alaposan keverjük el a száraz hozzávalókkal, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Ezután adjuk hozzá az előkészített vajat, tojást, tejfölt és vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis lisztet, hogy a tészta ne ragadjon.
Ha a tészta túl lágy, érdemes egy pici lisztet még hozzáadni, de figyelj arra, hogy ne legyen túl száraz!
Formázzunk a tésztából kis golyókat, majd lapítsuk le őket enyhén. A golyókat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha szeretnénk, egy kis pici mélyedést készíthetünk a golyók közepébe, hogy még szebbek legyenek sütés után.
180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amíg a teteje enyhén aranybarna nem lesz.
Mivel minden sütő más, érdemes az első 15 perc után ellenőrizni a sütést, hogy biztosan ne égjen meg a tészta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.