Anmitsu tálalva gyümölcsökkel, anko-val és matcha fagylalttal

Anmitsu gyümölcsökkel, anko-val és matcha fagylalttal

Az anmitsu egy tradicionális japán desszert, amely gazdag ízű gyümölcsöket, anko-t (édes vörös babpürét) és más kiegészítőket tartalmaz. A desszert hidegen kerül tálalásra, és gyakran adnak hozzá matcha fagylaltot, hogy egy egyedi ízélményt biztosítson. Az anmitsu a japán kultúrában rendkívül népszerű, és gyakran fogyasztják különböző ünnepi alkalmakon. A matcha fagylalt, az anko és a friss gyümölcsök tökéletes kombinációja teszi ezt az édességet a nyári hónapok kedvenc desszertjévé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Matcha fagylalt
100 g Anko (édes vörös babpüré)
200 g Friss gyümölcsök (pl. eper, mandarinfélék, kivi)
5 g Agar-agar
200 ml Víz
2 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
4 db Japán cukorkockák (mochi)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az agar-agart keverd el vízben és forrald fel. Hagyjuk egy percig forrni, majd vedd le a tűzről. Öntsd egy hőálló formába, és hagyd szobahőmérsékleten megszilárdulni.

    Ha az agar-agar nem oldódik fel teljesen, akkor egy kis extra vízzel újra forralhatod.

    2

    A friss gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. Az epret félbevágd, a kivit karikázd, a mandarint szedd gerezdekre.

    Bármilyen friss gyümölcsöt használhatsz, de ügyelj arra, hogy azokat ne szeleteld túl vékonyra, hogy jól mutassanak a tálban.

    3

    A matcha fagylaltot hagyd egy kicsit megpuhulni, hogy könnyen formázható legyen.

    A fagylaltot lehetőség szerint tálald frissen, hogy ne olvadjon meg túl hamar.

    4

    A mochi kockákat helyezd egy tálba. Ha nem találsz japán mochi-t, helyettesítheted más típusú cukorkockával vagy édes rizses édességgel.

    A mochi textúrája ragacsos, így ügyelj arra, hogy ne ragadjanak össze.

    5

    Készítsd el a tálalást: az agar-agar zselét tedd a tál aljára, majd halmozd rá a friss gyümölcsöket, az anko-t és a mochi-t.

    Ha a zselé túl keményre szilárdult, egy kevés forró vízzel lágyíthatod.

    6

    A végén tedd rá a matcha fagylaltot, és szórd meg szezámmaggal. Tálald az anmitsut hidegen, mint desszertet.

    Ha szeretnél, egy kis mézet is csorgathatsz rá, hogy extra édességet adj hozzá.