Anmitsu tĂĄlalva gyĂŒmölcsökkel, anko-val Ă©s matcha fagylalttal

Anmitsu gyĂŒmölcsökkel, anko-val Ă©s matcha fagylalttal

Az anmitsu egy tradicionĂĄlis japĂĄn desszert, amely gazdag Ă­zƱ gyĂŒmölcsöket, anko-t (Ă©des vörös babpĂŒrĂ©t) Ă©s mĂĄs kiegĂ©szĂ­tƑket tartalmaz. A desszert hidegen kerĂŒl tĂĄlalĂĄsra, Ă©s gyakran adnak hozzĂĄ matcha fagylaltot, hogy egy egyedi Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­tson. Az anmitsu a japĂĄn kultĂșrĂĄban rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱ, Ă©s gyakran fogyasztjĂĄk kĂŒlönbözƑ ĂŒnnepi alkalmakon. A matcha fagylalt, az anko Ă©s a friss gyĂŒmölcsök tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja teszi ezt az Ă©dessĂ©get a nyĂĄri hĂłnapok kedvenc desszertjĂ©vĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Matcha fagylalt
⭕ 100 g Anko (Ă©des vörös babpĂŒrĂ©)
⭕ 200 g Friss gyĂŒmölcsök (pl. eper, mandarinfĂ©lĂ©k, kivi)
⭕ 5 g Agar-agar
⭕ 200 ml Víz
⭕ 2 ek. Cukor
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 4 db Japán cukorkockák (mochi)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az agar-agart keverd el vĂ­zben Ă©s forrald fel. Hagyjuk egy percig forrni, majd vedd le a tƱzrƑl. Öntsd egy hƑállĂł formĂĄba, Ă©s hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten megszilĂĄrdulni.

    Ha az agar-agar nem oldĂłdik fel teljesen, akkor egy kis extra vĂ­zzel Ășjra forralhatod.

    2

    A friss gyĂŒmölcsöket mosd meg Ă©s szeleteld fel. Az epret fĂ©lbevĂĄgd, a kivit karikĂĄzd, a mandarint szedd gerezdekre.

    BĂĄrmilyen friss gyĂŒmölcsöt hasznĂĄlhatsz, de ĂŒgyelj arra, hogy azokat ne szeleteld tĂșl vĂ©konyra, hogy jĂłl mutassanak a tĂĄlban.

    3

    A matcha fagylaltot hagyd egy kicsit megpuhulni, hogy könnyen formåzható legyen.

    A fagylaltot lehetƑsĂ©g szerint tĂĄlald frissen, hogy ne olvadjon meg tĂșl hamar.

    4

    A mochi kockĂĄkat helyezd egy tĂĄlba. Ha nem talĂĄlsz japĂĄn mochi-t, helyettesĂ­theted mĂĄs tĂ­pusĂș cukorkockĂĄval vagy Ă©des rizses Ă©dessĂ©ggel.

    A mochi textĂșrĂĄja ragacsos, Ă­gy ĂŒgyelj arra, hogy ne ragadjanak össze.

    5

    KĂ©szĂ­tsd el a tĂĄlalĂĄst: az agar-agar zselĂ©t tedd a tĂĄl aljĂĄra, majd halmozd rĂĄ a friss gyĂŒmölcsöket, az anko-t Ă©s a mochi-t.

    Ha a zselĂ© tĂșl kemĂ©nyre szilĂĄrdult, egy kevĂ©s forrĂł vĂ­zzel lĂĄgyĂ­thatod.

    6

    A végén tedd rå a matcha fagylaltot, és szórd meg szezåmmaggal. Tålald az anmitsut hidegen, mint desszertet.

    Ha szeretnél, egy kis mézet is csorgathatsz rå, hogy extra édességet adj hozzå.