Anmitsu gyümölcsökkel, tejszínhabbal és matcha fagylalttal tálalva

Anmitsu gyümölcsökkel, tejszínhabbal és matcha fagylalttal

Az anmitsu egy hagyományos japán desszert, amely friss gyümölcsökkel, édes babpürével, agar-agarral és fagyival készül. Az édesség könnyen variálható, és rengeteg fűszerrel, mint például a matcha, ízesíthető. Az anmitsu egy frissítő és tápláló desszert, amely tökéletes választás nyári napokra vagy bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Áfonya
100 g Eper
1 db Kivi
150 g Matcha fagylalt
100 ml Tejszínhab
3 ek. Édes vörös babpüré (anko)
1 tk. Agar-agar

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts agar-agart az utasítások szerint, majd öntsd egy kis tálba, és hagyd dermedni. A kész agar-agar kockák lesznek, amelyeket később felhasználhatsz a desszerthez.

    Az agar-agar egy vegetáriánus alternatívája a zselatinnak, és segít, hogy a desszert szilárd és jól formázható legyen.

    2

    Az epret, áfonyát és a kivit vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, a gyümölcsöket alaposan mosd meg és szárítsd le.

    Használj friss gyümölcsöket a legjobb íz és textúra érdekében. Ha nem található friss eper, fagyasztott eper is tökéletesen megfelel.

    3

    Készíts egy tálat, amelybe rétegezd a friss gyümölcsöket, a kész agar-agar kockákat és az édes vörös babpürét (anko).

    Az anko, az édes babpüré, egy fontos eleme a desszertnek, ami a hagyományos anmitsu ízét adja.

    4

    Tedd a tálba a matcha fagylaltot, és öntsd rá a friss tejszínhabot. Díszítsd a tetejét a választott gyümölcsökkel.

    A matcha fagylalt különleges ízt ad a desszertnek, miközben a tejszínhab lágyítja az összhatást.

    5

    Tálald az anmitsut friss, hűvös formában. Ha szeretnéd, még egy kis mézet vagy juharszirupot is önthetsz rá az extra édességért.

    A méz vagy juharszirup hozzáadása extra édes élményt biztosít, amely kiemeli a gyümölcsök friss ízét.