Készíts agar-agart az utasítások szerint, majd öntsd egy kis tálba, és hagyd dermedni. A kész agar-agar kockák lesznek, amelyeket később felhasználhatsz a desszerthez.
Az agar-agar egy vegetáriánus alternatívája a zselatinnak, és segít, hogy a desszert szilárd és jól formázható legyen.
Az epret, áfonyát és a kivit vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, a gyümölcsöket alaposan mosd meg és szárítsd le.
Használj friss gyümölcsöket a legjobb íz és textúra érdekében. Ha nem található friss eper, fagyasztott eper is tökéletesen megfelel.
Készíts egy tálat, amelybe rétegezd a friss gyümölcsöket, a kész agar-agar kockákat és az édes vörös babpürét (anko).
Az anko, az édes babpüré, egy fontos eleme a desszertnek, ami a hagyományos anmitsu ízét adja.
Tedd a tálba a matcha fagylaltot, és öntsd rá a friss tejszínhabot. Díszítsd a tetejét a választott gyümölcsökkel.
A matcha fagylalt különleges ízt ad a desszertnek, miközben a tejszínhab lágyítja az összhatást.
Tálald az anmitsut friss, hűvös formában. Ha szeretnéd, még egy kis mézet vagy juharszirupot is önthetsz rá az extra édességért.
A méz vagy juharszirup hozzáadása extra édes élményt biztosít, amely kiemeli a gyümölcsök friss ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.