Anmitsu tejszínhabbal és matcha fagylalttal, japán édesség agar-agarral és vörös babpürével

Anmitsu tejszínhabbal és matcha fagylalttal

Az Anmitsu egy tradicionális japán desszert, amelyet eredetileg agar-agar zselével, gyümölcsökkel, babpürével és fagylalttal tálalnak. A matcha fagylalt egy friss és gazdag ízt ad az ételhez, amely tökéletesen kiegészíti a zselét. A desszert általában frissítő, könnyű és könnyen elkészíthető, miközben autentikus japán élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 g Agar-agar
500 ml Víz
2 ek. Zöld tea por (matcha)
200 ml Tej
3 ek. Cukor
2 ek. Édes vörös babpüré (anko)
1 gombóc Matcha fagylalt
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet forrald fel, és add hozzá az agar-agart, keverd addig, amíg fel nem oldódik.

    Az agar-agar segít megszilárdítani a jellót, amely a desszert alapját képezi.

    2

    Hűtsd le a keveréket, majd öntsd egy tálba, és hagyd dermedni szobahőmérsékleten, hogy jelly-szerű állagot kapjon.

    Az agar-agar gyorsabban szilárdul, mint a zselatin, így hamarabb kész lesz.

    3

    A matcha porból és tejből készíts egy krémes fagylalt alapot, és ha lehetséges, készíts belőle házi fagylaltot, vagy használj boltit.

    A friss házi fagylalt krémesebb és gazdagabb ízű lesz, de a boltiban is szép eredményt érhetsz el.

    4

    A tejszínt verj fel habbá, és tedd félre, hogy díszítésként használd.

    Ha a tejszín nehezen verődik, adj hozzá egy kis porcukrot, hogy gyorsabban felverődjön.

    5

    Az agar-agar jellót vágd kis kockákra, és tálald egy desszerttálban a matcha fagylalttal, a tejszínhabbal, az édes vörös babpürével (anko) és egy kevés cukorral.

    A tálalás előtt adj hozzá egy kis lime levet, hogy frissebbé tedd az ízeket.

    6

    Tálald az anmitsut azonnal, friss desszertként.