A vizet forrald fel, és add hozzá az agar-agart, keverd addig, amíg fel nem oldódik.
Az agar-agar segít megszilárdítani a jellót, amely a desszert alapját képezi.
Hűtsd le a keveréket, majd öntsd egy tálba, és hagyd dermedni szobahőmérsékleten, hogy jelly-szerű állagot kapjon.
Az agar-agar gyorsabban szilárdul, mint a zselatin, így hamarabb kész lesz.
A matcha porból és tejből készíts egy krémes fagylalt alapot, és ha lehetséges, készíts belőle házi fagylaltot, vagy használj boltit.
A friss házi fagylalt krémesebb és gazdagabb ízű lesz, de a boltiban is szép eredményt érhetsz el.
A tejszínt verj fel habbá, és tedd félre, hogy díszítésként használd.
Ha a tejszín nehezen verődik, adj hozzá egy kis porcukrot, hogy gyorsabban felverődjön.
Az agar-agar jellót vágd kis kockákra, és tálald egy desszerttálban a matcha fagylalttal, a tejszínhabbal, az édes vörös babpürével (anko) és egy kevés cukorral.
A tálalás előtt adj hozzá egy kis lime levet, hogy frissebbé tedd az ízeket.
Tálald az anmitsut azonnal, friss desszertként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.