Grillezett anticucho chileno nyárs, marhahússal és paprikával

Anticucho chileno

Az anticucho chileno a chilei utcai ételek egyik legismertebb fogása. Eredetileg a népi hagyományokból származik, és a marhahús grillezésével készült, hogy tápláló és finom ételt biztosítson a munkásoknak. Az évtizedek során a középosztály is egyre inkább megszerette, és mára a chilei gasztronómia egyik alapétele lett. A pácban lévő fűszerek, mint a kömény és a lime leve, adják az étel jellegzetes ízét. A grillezés folyamata során a hús szaftos marad, miközben enyhén karamellizálódik, ezáltal igazi ínycsiklandó ételt eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Paprika
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Fehérborecet
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel 3-4 cm-es kockákra. Tedd őket egy tálba.

    Próbálj egyenletes kockákat vágni, hogy minden darab egyenletesen sülhessen.

    2

    A hagymát és a paprikát vágd fel nagyobb darabokra, majd adj hozzá a húshoz.

    A paprikát és a hagymát is egyenletesen aprítsd fel, hogy jól be tudják szívni a pác ízét.

    3

    Keverd össze az olívaolajat, fehérborecetet, zúzott fokhagymát, köményt, oregánót, sót, borsot és lime levét egy külön tálban. Ezt öntsd rá a húsra és a zöldségekre. Alaposan keverd össze, hogy minden darab jól bevonódjon.

    Ha időd engedi, hagyd pihenni a húst és a zöldségeket a pácban 1-2 órát, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    4

    Tűzd fel a húskockákat és a zöldségeket egy nyársra felváltva. Töltsd meg a nyársat úgy, hogy minden húskocka között egy-egy paprika- vagy hagyma darab legyen.

    Próbálj nem túl szorosra tűzni a húsokat, hogy a meleg levegő szabadon körbejárhassa őket, így egyenletesebben sülnek.

    5

    A nyársat grillezd közepes lángon, 8-10 percig, amíg a hús meg nem puhul és szép aranybarna nem lesz. Tedd a nyársat forgatva, hogy minden oldala jól átsüljön.

    Figyelj arra, hogy ne süsd túl a húst, mert akkor száraz lesz. A hús belső hőmérsékletét érdemes ellenőrizni.

    6

    Tálald az anticuchót lime karikákkal és friss zöldfűszerekkel.

    A lime frissessége különlegessé teszi az ételt, és segít kiemelni a pác ízeit.