A marhahúst vágd fel 3-4 cm-es kockákra. Tedd őket egy tálba.
Próbálj egyenletes kockákat vágni, hogy minden darab egyenletesen sülhessen.
A hagymát és a paprikát vágd fel nagyobb darabokra, majd adj hozzá a húshoz.
A paprikát és a hagymát is egyenletesen aprítsd fel, hogy jól be tudják szívni a pác ízét.
Keverd össze az olívaolajat, fehérborecetet, zúzott fokhagymát, köményt, oregánót, sót, borsot és lime levét egy külön tálban. Ezt öntsd rá a húsra és a zöldségekre. Alaposan keverd össze, hogy minden darab jól bevonódjon.
Ha időd engedi, hagyd pihenni a húst és a zöldségeket a pácban 1-2 órát, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tűzd fel a húskockákat és a zöldségeket egy nyársra felváltva. Töltsd meg a nyársat úgy, hogy minden húskocka között egy-egy paprika- vagy hagyma darab legyen.
Próbálj nem túl szorosra tűzni a húsokat, hogy a meleg levegő szabadon körbejárhassa őket, így egyenletesebben sülnek.
A nyársat grillezd közepes lángon, 8-10 percig, amíg a hús meg nem puhul és szép aranybarna nem lesz. Tedd a nyársat forgatva, hogy minden oldala jól átsüljön.
Figyelj arra, hogy ne süsd túl a húst, mert akkor száraz lesz. A hús belső hőmérsékletét érdemes ellenőrizni.
Tálald az anticuchót lime karikákkal és friss zöldfűszerekkel.
A lime frissessége különlegessé teszi az ételt, és segít kiemelni a pác ízeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.