Apam Balik maláj palacsinta tálalva

Apam Balik

Az Apam Balik egy népszerű maláj és indonéz édesség, amelyet gyakran utcai árusok készítenek frissen. Különlegessége, hogy a vastagabb, levegős tésztát bőséges földimogyorós és kondenzált tejes töltelékkel gazdagítják. Malajziában és Indonéziában különböző változatai léteznek, néha csokoládéval vagy kukoricával is kombinálják. Az Apam Balik különösen ünnepi időszakokban és piacokon népszerű. A tökéletes Apam Balik titka a megfelelően sűrű tészta és az alacsony hőmérsékleten történő lassú sütés, amely biztosítja a kívánt textúrát és karamellizált tölteléket. Egy forró, frissen sült Apam Balik minden falatja egy édes, ropogós élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Cukor
5 g Sütőpor
3 g Szódabikarbóna
1 db Tojás
200 ml Tej
30 g Vaj (olvasztva)
1 csipet
50 g Földimogyoró (pirítva, darálva)
50 ml Kondenzált tej
20 g Cukor (a töltelékhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és sót.

    A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    2

    Add hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára a tésztát.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    3

    Hagyd a tésztát pihenni 20 percig, hogy a sütőpor aktiválódjon.

    A pihentetés segít, hogy a palacsinták könnyebbek és levegősebbek legyenek. Ne hagyd hosszabb ideig állni, mert a sütőpor hatása csökkenhet.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kis adag tésztát.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a tésztát. Használj egy kicsi merőkanalat vagy egy kanalat a tészta adagolásához, hogy egyenletes méretű palacsintákat kapj.

    5

    Süsd a tésztát 2-3 percig, amíg a tetején buborékok jelennek meg.

    A buborékok megjelenése azt jelzi, hogy a palacsinta alja már megsült, és ideje rászórni a feltéteket.

    6

    Szórd meg a darált földimogyoróval és cukorral, majd csorgass rá egy kevés kondenzált tejet.

    A feltéteket ízlés szerint variálhatod. Próbáld ki a kókuszreszeléket, a csokoládéforgácsot vagy a friss gyümölcsöket.

    7

    Amikor az alja aranybarnára sül, hajtsd félbe a palacsintát, és süsd további 1 percig.

    Óvatosan hajtsd félbe a palacsintát egy spatula segítségével, hogy ne szakadjon el.

    8

    Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kissé hűlni, mielőtt szeleteled.

    A palacsinta forrón is finom, de a szeletelés könnyebb, ha kicsit hűl.

    9

    Tálald frissen, melegen, extra földimogyoróval és kondenzált tejjel.

    A frissen sült palacsinta a legfinomabb. Kínálj mellé egy csésze forró teát vagy kávét.