Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és sót.
A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Add hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára a tésztát.
Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Hagyd a tésztát pihenni 20 percig, hogy a sütőpor aktiválódjon.
A pihentetés segít, hogy a palacsinták könnyebbek és levegősebbek legyenek. Ne hagyd hosszabb ideig állni, mert a sütőpor hatása csökkenhet.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kis adag tésztát.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a tésztát. Használj egy kicsi merőkanalat vagy egy kanalat a tészta adagolásához, hogy egyenletes méretű palacsintákat kapj.
Süsd a tésztát 2-3 percig, amíg a tetején buborékok jelennek meg.
A buborékok megjelenése azt jelzi, hogy a palacsinta alja már megsült, és ideje rászórni a feltéteket.
Szórd meg a darált földimogyoróval és cukorral, majd csorgass rá egy kevés kondenzált tejet.
A feltéteket ízlés szerint variálhatod. Próbáld ki a kókuszreszeléket, a csokoládéforgácsot vagy a friss gyümölcsöket.
Amikor az alja aranybarnára sül, hajtsd félbe a palacsintát, és süsd további 1 percig.
Óvatosan hajtsd félbe a palacsintát egy spatula segítségével, hogy ne szakadjon el.
Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kissé hűlni, mielőtt szeleteled.
A palacsinta forrón is finom, de a szeletelés könnyebb, ha kicsit hűl.
Tálald frissen, melegen, extra földimogyoróval és kondenzált tejjel.
A frissen sült palacsinta a legfinomabb. Kínálj mellé egy csésze forró teát vagy kávét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.