Arepa Andina koreai stílusú étel tálalva

Arepa Andina

Az Arepa Andina a latin-amerikai konyha egyik ínycsiklandó étke, különösen Kolumbiában és Venezuelában népszerű. Az étel egyszerűen elkészíthető, és az édes kukorica ízét a friss sajt és a főtt tojás gazdagítja. Az Arepa Andina a reggelik vagy gyors étkezések tökéletes választása, hiszen gyorsan elkészíthető és rendkívül ízletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
1 csésze Friss sajt (pl. queso blanco, reszelt)
2 db Főtt tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A meleg víz segít abban, hogy a tészta gyorsabban összeálljon és ne legyen túlságosan száraz.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés szezámolajat. Helyezd bele a formált arepákat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a külseje ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.

    5

    Miután a tészta mindkét oldala megpirult, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni.

    Ha gyorsan szeretnéd melegíteni a tésztát, tedd a sütőbe néhány percre.

    6

    A főtt tojásokat hámozd meg, és vágd őket kis szeletekre.

    A tojásokat lehet előre is felvágni, hogy gyorsabban elkészüljön az étel.

    7

    Töltsd meg az arepákat a reszelt sajttal és a főtt tojás szeletekkel.

    Az Arepa Andina legjobb, ha friss sajtot használsz, mivel az olvadás közben még gazdagabb ízt ad az ételnek.

    8

    Tálald az Arepa Andinát frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Az Arepa Andina tökéletes reggelire vagy könnyű étkezésre.