Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
A meleg víz segít abban, hogy a tészta gyorsabban összeálljon és ne legyen túlságosan száraz.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.
Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.
A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés szezámolajat. Helyezd bele a formált arepákat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.
Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a külseje ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.
Miután a tészta mindkét oldala megpirult, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni.
Ha gyorsan szeretnéd melegíteni a tésztát, tedd a sütőbe néhány percre.
A főtt tojásokat hámozd meg, és vágd őket kis szeletekre.
A tojásokat lehet előre is felvágni, hogy gyorsabban elkészüljön az étel.
Töltsd meg az arepákat a reszelt sajttal és a főtt tojás szeletekkel.
Az Arepa Andina legjobb, ha friss sajtot használsz, mivel az olvadás közben még gazdagabb ízt ad az ételnek.
Tálald az Arepa Andinát frissen, és élvezd a gazdag ízeket.
Az Arepa Andina tökéletes reggelire vagy könnyű étkezésre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.