Arepa con Aguacate koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Aguacate

Az Arepa con Aguacate egy ínycsiklandó latin-amerikai étel, amely Kolumbiából és Venezuelából származik. Az étel egyszerű, mégis ínycsiklandó, hiszen az édes kukorica íze tökéletesen illik a friss, krémes avokádóhoz. Az Arepa con Aguacate a legjobb frissen, reggelire vagy egy könnyű étkezésre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
1 db Érett avokádó
1 ek. Citromlé
1 ek. Friss koriander (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A víz melegsége segít abban, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    Az érett avokádót hámozd meg, és vágd fel kis darabokra. Add hozzá a citromlevet, hogy frissen tartsa az avokádó színét.

    Ha szeretnéd, a citromlé helyett lime levet is használhatsz, hogy még frissebb ízt adjon.

    5

    Tedd a felaprított avokádót egy tálba, és add hozzá a friss koriandert.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és tökéletesen illik az avokádóhoz.

    6

    Töltsd meg az arepákat az avokádós keverékkel.

    Ha szeretnéd, egy kis tejföllel vagy joghurttal gazdagíthatod az avokádós keveréket.

    7

    Tálald az Arepa con Aguacate-t frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Ez az étel tökéletes könnyű reggelire vagy könnyű vacsorára.