Arepa con Guasacaca, aranybarna, friss arepák avokádós szósszal tálalva

Arepa con Guasacaca

Az Arepa con Guasacaca egy tradicionális venezuelai étel, amely szoros kapcsolatban áll a dél-amerikai kultúrával. Az Arepa maga egy egyszerű, de nagyon ízletes kukoricakenyér, amelyet számos töltelékkel kínálnak. A guasacaca szósz a venezuelai konyha egyik kulcsfontosságú eleme, amely friss avokádóból, hagymából és fűszerekből készül. A tészta elkészítésének titka, hogy a liszt és a víz aránya mindig megfelelő legyen, így az arepa kívül ropogós, belül pedig lágy marad. A guasacaca szósz különleges íze tökéletes kiegészítője az arepának. Ez az étel különösen ideális hétvégi brunchokhoz, családi összejövetelekhez, vagy bárhol, ahol egy autentikus dél-amerikai ételt szeretnél tálalni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Arepa liszt
300 ml Meleg víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 db Avokádó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Koriander
1 db Zöld chili
1 ek. Lime lé
3 ek. Olívaolaj a szószhoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, és fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet. Keverd jól össze, hogy egy sima, formázható tészta keletkezzen.

    Fontos, hogy a víz meleg legyen, de ne forró, hogy a tészta jól formálható legyen.

    2

    Pihentesd a tésztát 10-15 percig, hogy a liszt teljesen felszívja a vizet. Ez segít, hogy könnyebben formázható legyen.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis arepa lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.

    3

    Formázz a tésztából kis korongokat, kb. 1 cm vastagra, és tedd félre.

    Ha a tészta nehezen formálható, vizes kézzel dolgozhatsz, hogy ne ragadjon.

    4

    Hevítsd fel egy serpenyőt közepes lángon, majd süsd meg a korongokat mindkét oldalon aranybarnára, kb. 5-7 percig minden oldalról.

    Ne nyomd le a korongokat, mert így megkeményedhetnek. Ha szükséges, használhatsz egy fedőt a serpenyőben, hogy egyenletesebben süljenek.

    5

    Miközben az arepák sülnek, készítsd el a guasacaca szószt. Az avokádót hámozd meg, és pürésítsd egy tálban. Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, koriandert, chili paprikát, lime levét és az olívaolajat.

    Használj friss koriandert a legjobb ízért, és ha szereted a csípősebb ízeket, a zöld chili paprikát érdemes jobban aprítani.

    6

    Az elkészült guasacaca szószt keverd jól össze, majd tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A guasacaca szósz elkészíthető előző nap is, hogy még intenzívebb íze legyen.

    7

    Ha az arepák megsültek, vágd őket félbe, és töltsd meg a guasacaca szósszal. Tálald azonnal.

    Az arepák frissen a legfinomabbak, de hidegen is fogyaszthatók. Ha túl sokat készítesz, tárold őket légmentesen záródó edényben.