Arepa de Choclo koreai stílusú étel tálalva

Arepa de Choclo

Az Arepa de Choclo a latin-amerikai konyha egy különleges étkezése, amely Kolumbiából származik. Az édes kukorica alapú arepa gazdag, ízes és könnyen elkészíthető, és különleges étkezés lehet reggelire, ebédre vagy vacsorára. A tészta ropogós külsője és puha belseje egy tökéletes egyensúlyt alkot, míg az extra sajt hozzáadása különleges ízt ad az ételnek. Az Arepa de Choclo az egyik legnépszerűbb arepa típus Kolumbiában és más latin-amerikai országokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1 csésze Friss kukorica (levesen főzve, darálva)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
1 csésze Reszelt sajt (opcionális, a tésztához)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, a darált kukoricát, sót és a meleg vizet egy nagy tálba tedd és alaposan keverd össze.

    A kukorica a tésztában édes és finom ízt ad, így fontos, hogy a kukorica friss legyen.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 10 percig, hogy a liszt és kukorica jól felvegyék a vizet.

    Ha túl száraznak találod a tésztát, adj hozzá egy kis vizet, ha túl ragacsos, adj még egy kis lisztet.

    3

    Ha szeretnéd, keverj a tésztához reszelt sajtot, hogy gazdagabb, ízesebb legyen.

    A sajt opcionális, de egy kis mozzarella vagy queso fresco jól illik az arepához.

    4

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy ne ragadjon hozzá.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá egy kevés szezámolajat, majd tedd bele a formált arepákat. Sütöd mindkét oldalukat 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ha nem szeretnél olajat használni, egy tapadásmentes serpenyőt is használhatsz.

    6

    Miután a tészták aranybarnák lettek, tedd őket félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A frissen sütött arepák a legjobbak, így fogyaszd azonnal!