Az arepa lisztet, a darált kukoricát, sót és a meleg vizet egy nagy tálba tedd és alaposan keverd össze.
A kukorica a tésztában édes és finom ízt ad, így fontos, hogy a kukorica friss legyen.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 10 percig, hogy a liszt és kukorica jól felvegyék a vizet.
Ha túl száraznak találod a tésztát, adj hozzá egy kis vizet, ha túl ragacsos, adj még egy kis lisztet.
Ha szeretnéd, keverj a tésztához reszelt sajtot, hogy gazdagabb, ízesebb legyen.
A sajt opcionális, de egy kis mozzarella vagy queso fresco jól illik az arepához.
Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.
A tésztát nedves kézzel formáld, hogy ne ragadjon hozzá.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá egy kevés szezámolajat, majd tedd bele a formált arepákat. Sütöd mindkét oldalukat 4-5 percig, amíg szépen megpirulnak.
Ha nem szeretnél olajat használni, egy tapadásmentes serpenyőt is használhatsz.
Miután a tészták aranybarnák lettek, tedd őket félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A frissen sütött arepák a legjobbak, így fogyaszd azonnal!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.