Arepa de Huevo koreai stílusú étel tálalva

Arepa de Huevo

Az Arepa de Huevo Kolumbiából származik, és az arepa család egyik különleges változata. Az étel a friss tojásnak és a ropogós arepának köszönhetően egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étkezés, amely tökéletes reggelire vagy gyors snacknek. Az arepa kívül ropogós, belül pedig lágy, tojással töltve, amely frissen élvezhető a legjobban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
4 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    A tésztát formáld kis korongokká, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    Használj nedves kézfejet, hogy elkerüld, hogy a tészta hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olajat. Helyezd bele a formált arepákat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a külseje ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.

    5

    Miután mindkét oldala megpirult, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni, majd vágd fel óvatosan, és töltsd meg egy nyers tojással.

    A tojásnak nyersnek kell maradnia a töltelékben, ezért ügyelj arra, hogy gyorsan dolgozz.

    6

    Tedd vissza a serpenyőbe, és süsd tovább, amíg a tojás meg nem fő. Az arepa külseje ropogós lesz, a tojás belseje pedig folyós.

    A legjobb, ha figyelemmel kíséred a sütési időt, hogy a tojás ne legyen túl kemény.

    7

    Tálald az Arepa de Huevo-t frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Friss, ropogós arepa és lágy tojás kombinációja egy tökéletes reggeli vagy snack lehet.