A csirkehúst apróra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a gyömbért lereszeljük.
A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk, hogy gyorsabban átsüljön és könnyebben felvegye az ízeket.
Egy nagy fazékban felmelegítjük a kókuszolajat, és hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsuk 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
A fokhagyma és gyömbér pirítása alapot ad a leves ízének, így ne hagyjuk ki ezt a lépést.
Hozzáadjuk a csirkehúst, és megpirítjuk, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A csirkehúst ne pirítsuk túl, hogy megőrizzük a szaftosságát.
A rizst hozzáadjuk, és átkeverjük, hogy a rizs minden szeme jól bevonódjon az ízes alapban.
A rizs átkeverése segít abban, hogy az ízek jobban összefonódjanak a levestel.
Felöntjük a hal alaplével és a kókusztejjel, majd felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
A kókusztej lágy, krémes textúrát ad a levesnek, miközben gazdag ízt biztosít.
A főzés végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és locsoljuk meg citromlével.
A citrom frissítő ízt ad a levesnek, és segít kiemelni a kókusztej gazdag ízét.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.
A koriander színe és friss íze nagyszerűen kiegészíti a gazdag kókuszos ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.