Arroz Caldo kókuszos csirkével, friss korianderrel tálalva

Arroz Caldo kókuszos

Az Arroz Caldo egy tradicionális filipinó étel, amely gazdag ízvilágával és frissítő hatásával egyike a legismertebb leveseknek a Fülöp-szigeteken. Az ételt gyakran fogyasztják reggelire, mivel tápláló és frissítő. A kókusztej hozzáadása új dimenzióval gazdagítja ezt az ételt, amely még inkább kiemeli a rizs és a csirke ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (felső comb)
200 g Fehér rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
200 ml Kókusztej
2 ek. Kókuszolaj
1 l Hal alaplé
1 ek. Friss koriander
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst apróra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a gyömbért lereszeljük.

    A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk, hogy gyorsabban átsüljön és könnyebben felvegye az ízeket.

    2

    Egy nagy fazékban felmelegítjük a kókuszolajat, és hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsuk 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma és gyömbér pirítása alapot ad a leves ízének, így ne hagyjuk ki ezt a lépést.

    3

    Hozzáadjuk a csirkehúst, és megpirítjuk, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A csirkehúst ne pirítsuk túl, hogy megőrizzük a szaftosságát.

    4

    A rizst hozzáadjuk, és átkeverjük, hogy a rizs minden szeme jól bevonódjon az ízes alapban.

    A rizs átkeverése segít abban, hogy az ízek jobban összefonódjanak a levestel.

    5

    Felöntjük a hal alaplével és a kókusztejjel, majd felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A kókusztej lágy, krémes textúrát ad a levesnek, miközben gazdag ízt biztosít.

    6

    A főzés végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és locsoljuk meg citromlével.

    A citrom frissítő ízt ad a levesnek, és segít kiemelni a kókusztej gazdag ízét.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.

    A koriander színe és friss íze nagyszerűen kiegészíti a gazdag kókuszos ízt.