A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát finomra vágd, a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel. A sárgarépát pucold meg és karikázd fel.
Ha gyorsabban szeretnéd előkészíteni a hozzávalókat, használhatsz már előre felaprított zöldségeket vagy mirelit zöldborsót.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, és tedd bele a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ha nem szereted túl erősen a gyömbér ízét, használj kevesebbet, vagy hagyd el.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul. Ekkor öntsd fel a halételekhez való alaplével.
Ha nincs halételekhez való alaplé, használhatsz sima csirkehúslevest is.
Hozd forrásba, majd csökkentsd a hőt. Add hozzá a rizst, sárgarépát és a zöldborsót. Főzd a levest kb. 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Figyelj arra, hogy a rizs ne főjön túl, mert akkor a leves sűrűvé válhat. Keverd néha meg, hogy a rizs ne ragadjon le.
Főzd meg a tojásokat, és ha elkészültek, hámozd meg őket. Tálaláskor egy-egy tojást vágj félbe és helyezz a leves tetejére.
A tojásokat puha tojásra főzd, hogy az elkészített leveshez krémes állagot adjon.
Tálald friss korianderrel megszórva, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítheted.
Ha szeretnél extra friss ízt adni, egy kevés lime levet is facsarhatsz a leves tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.