Friss Arroz Caldo zöldségekkel, tojással és korianderrel tálalva

Arroz Caldo zöldséges

Az Arroz Caldo egy hagyományos indiai leves, amelyet a fűszeres rizs, csirkehús és tojás keverékével készítenek. Az indiai konyha gazdag és ínycsiklandó fűszerekkel dolgozik, így a leves egyszerre tápláló és ízes. Az elkészített zöldséges változat friss és könnyed alternatívát kínál azoknak, akik szeretnék elkerülni a húsos ételt, miközben megőrzik a leves gazdag ízét. A tojás a végén hozzáadott krémességgel még teljesebbé teszi az ételt. Kiváló választás egy hideg téli napon, vagy egy friss, gyors étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
300 g Csirkehús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 db Tojás
1 l Halételekhez való alaplé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát finomra vágd, a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel. A sárgarépát pucold meg és karikázd fel.

    Ha gyorsabban szeretnéd előkészíteni a hozzávalókat, használhatsz már előre felaprított zöldségeket vagy mirelit zöldborsót.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, és tedd bele a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ha nem szereted túl erősen a gyömbér ízét, használj kevesebbet, vagy hagyd el.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul. Ekkor öntsd fel a halételekhez való alaplével.

    Ha nincs halételekhez való alaplé, használhatsz sima csirkehúslevest is.

    4

    Hozd forrásba, majd csökkentsd a hőt. Add hozzá a rizst, sárgarépát és a zöldborsót. Főzd a levest kb. 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Figyelj arra, hogy a rizs ne főjön túl, mert akkor a leves sűrűvé válhat. Keverd néha meg, hogy a rizs ne ragadjon le.

    5

    Főzd meg a tojásokat, és ha elkészültek, hámozd meg őket. Tálaláskor egy-egy tojást vágj félbe és helyezz a leves tetejére.

    A tojásokat puha tojásra főzd, hogy az elkészített leveshez krémes állagot adjon.

    6

    Tálald friss korianderrel megszórva, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítheted.

    Ha szeretnél extra friss ízt adni, egy kevés lime levet is facsarhatsz a leves tetejére.