A rizst mosd át hideg víz alatt, majd szűrd le. Ez eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb lesz.
Ne áztasd sokáig – csak öblítsd át 2–3 vízben, míg a víz tiszta nem lesz.
A csirkemellet vágd falatnyi darabokra, sózd és borsozd. Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a csirkét minden oldalán aranybarnára, majd vedd ki.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – így szépen pirul a hús, nem fő.
Ugyanebbe a serpenyőbe tedd az apróra vágott hagymát és fokhagymát, pirítsd 2 percig, majd add hozzá a kockázott paprikát és paradicsomot. Párold 5 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
A paradicsom levet enged – ez segít a rizs főzésében is.
Add vissza a csirkét a serpenyőbe, keverd össze a zöldségekkel. Szórd hozzá a rizst, keverd össze, majd öntsd rá az alaplevet vagy vizet.
Mindig forró vizet vagy alaplevet használj, hogy ne álljon le a főzés folyamata.
Fedd le, és alacsony lángon főzd kb. 18–20 percig, míg a rizs megpuhul és a folyadék felszívódik.
Ne keverd főzés közben – csak a végén, hogy ne törjön össze a rizs.
Vedd le a tűzről, hagyd pihenni lefedve 5 percig, majd keverd át és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.
A pihentetés alatt a rizs tökéletesre puhul – ne hagyd ki ezt a lépést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.