Kezdd azzal, hogy a spárgát alaposan megmosod, és levágod a fás végeit. Minden spárgaszálat 3-4 cm-es darabokra vágj, hogy könnyen tűzhető legyen.
A spárga szálaknak egyenletesnek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek a grillen.
A szalonnát vágd fel vékony szeletekre, majd tekerd körbe vele a spárga darabokat.
A szalonna egyenletesen borítsa be a spárgát, hogy a grillezés során a zsiradék segítse a fűszereket a húsban.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a szalonnával tekert spárgára. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
A marinád segít abban, hogy a spárga és szalonna jobban átvegye az ízeket.
A szalonnával tekert spárgát tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsülhessenek.
A pálcikák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a spárgát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a szalonna szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.
Ne süsd túl a spárgát, hogy ne veszítse el a ropogósságát és a frissességét.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a spárgának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.