Asparagus bacon yakitori pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Asparagus bacon yakitori (spárga szalonnába tekerve)

Az Asparagus bacon yakitori egy japán étel, amely spárgát és szalonnát használ a különleges ízélményért. A spárga ropogós marad, miközben a szalonna gazdagítja az ízeket és ropogóssá válik a grillezés során. A szójaszósz és mirin marinád emeli ki a spárga finom, friss ízét. Az Asparagus bacon yakitori egy közkedvelt étel Japánban, amely egy könnyű és ínycsiklandó fogás, remek választás grillezéshez vagy étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Spárga
200 g Szalonna
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a spárgát alaposan megmosod, és levágod a fás végeit. Minden spárgaszálat 3-4 cm-es darabokra vágj, hogy könnyen tűzhető legyen.

    A spárga szálaknak egyenletesnek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek a grillen.

    2

    A szalonnát vágd fel vékony szeletekre, majd tekerd körbe vele a spárga darabokat.

    A szalonna egyenletesen borítsa be a spárgát, hogy a grillezés során a zsiradék segítse a fűszereket a húsban.

    3

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a szalonnával tekert spárgára. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    A marinád segít abban, hogy a spárga és szalonna jobban átvegye az ízeket.

    4

    A szalonnával tekert spárgát tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsülhessenek.

    A pálcikák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen.

    5

    Grillezd a spárgát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a szalonna szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.

    Ne süsd túl a spárgát, hogy ne veszítse el a ropogósságát és a frissességét.

    6

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a spárgának.