Először készítsd elő az összes hozzávalót. A tofu tömböket vágd kb. 2-3 cm-es kockákra, a fokhagymát és gyömbért reszeld le, a zöldhagymát karikázd fel.
Ha a tofu nagyon nedves, papírtörlővel itasd le – így jobban pirul majd sütés közben!
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot, szezámolajat, fokhagymát és gyömbért. Ez lesz a pác és mártás alapja.
A szószt kóstold meg: ha édesebben szereted, adj még kevés cukrot vagy mirint!
A tofu kockákat fűzd fel bambusznyársakra óvatosan, hogy ne törjenek szét. Használhatsz fém nyársat is, ha van kéznél.
A bambuszpálcákat áztasd be vízbe 10 percre, mielőtt használnád – így nem égnek meg a sütés során!
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon kevés olajjal. Helyezd rá a tofu nyársakat, és süsd oldalanként kb. 2-3 percig, amíg aranybarna kéreg alakul ki rajtuk.
Ne mozgasd túl korán – hagyd, hogy szépen megsüljön egyik oldal, majd csak utána fordítsd meg!
Amikor a tofu megsült, öntsd rá a szójaszószos mártást, és forgasd benne 1-2 percig, amíg kissé besűrűsödik és bevonja a tofut.
Ne főzd túl a szószt, mert könnyen odakap – amint sűrűsödik, vedd le a tűzről!
Tálald frissen vágott zöldhagymával és szezámmaggal megszórva. Forrón, rizzsel vagy önmagában is remekül fogyasztható.
A maradék szószt külön kis tálkában mellé is kínálhatod mártogatósnak!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.