Verjük fel a tojásokat egy tálban, majd adjuk hozzá a sojaszószt, mirint, cukrot és a sót. Keverjük össze jól, hogy egy sima, homogén keveréket kapjunk.
Ügyelj arra, hogy a tojások jól fel legyenek verve, mert ez segít a finom, könnyű textúra elérésében.
Melegíts fel egy kis szezámmagolajat egy közepes méretű serpenyőben. Miután az olaj felmelegedett, önts bele egy vékony réteg tojáskeveréket. Forgasd el a serpenyőt, hogy az egész alját lefedje a tojás.
Ne hagyd, hogy a tojás teljesen megszilárduljon! A cél az, hogy a tojás egy vékony rétegben, lágy maradjon.
Amint a tojás elkezd megszilárdulni, hajtsd félbe a tojás réteget a serpenyő egyik oldalára. Ezt követően önts egy újabb réteg tojáskeveréket a serpenyőbe, és ismét hajtsd félbe az előző réteget. Ezt ismételd addig, amíg minden tojáskeverék el nem fogy.
Finoman használd a spatulát, hogy a tojás ne szakadjon el, miközben hajtogatod.
Miután az összes tojásréteg felhalmozódott, óvatosan emeld ki az egész tekercset a serpenyőből, és tedd egy konyhai törölközőre pihenni pár percre.
Ha még meleg, vágd szeletekre, mert akkor a legjobb az állaga!
Vágd fel a tekercset kisebb szeletekre, és tálald frissen.
Az Atsuyaki Tamagot hagyományosan rizses étel mellé vagy reggelire fogyasztják. Tálalhatod sushi tekercsekben is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.