Atsuyaki Tamago szeletek, finoman szeletelve, elegánsan tálalva

Atsuyaki Tamago

Az Atsuyaki Tamago egy hagyományos japán étel, amely különösen reggelire népszerű. A finom, édes tojásrétegek finomra vannak hajtogatva, és a serpenyőben való főzés során egy lágy, puha textúra alakul ki. Ezt a receptet a japánok sokféleképpen variálják, de az alapvető ízek és technikák mindegyik változatban ugyanazok. A tojásételek Japánban mindig fontos szerepet játszottak, és az Atsuyaki Tamago az egyik legkedveltebb formája a tojásos fogásoknak. Kiváló választás reggelire, snacknek vagy sushi mellé. A szezámmagolaj finom aroma és textúra fokozza az étel élvezetét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
6 db Tojás
1 ek. Sojaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámmagolaj
0.5 tk.
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Verjük fel a tojásokat egy tálban, majd adjuk hozzá a sojaszószt, mirint, cukrot és a sót. Keverjük össze jól, hogy egy sima, homogén keveréket kapjunk.

    Ügyelj arra, hogy a tojások jól fel legyenek verve, mert ez segít a finom, könnyű textúra elérésében.

    2

    Melegíts fel egy kis szezámmagolajat egy közepes méretű serpenyőben. Miután az olaj felmelegedett, önts bele egy vékony réteg tojáskeveréket. Forgasd el a serpenyőt, hogy az egész alját lefedje a tojás.

    Ne hagyd, hogy a tojás teljesen megszilárduljon! A cél az, hogy a tojás egy vékony rétegben, lágy maradjon.

    3

    Amint a tojás elkezd megszilárdulni, hajtsd félbe a tojás réteget a serpenyő egyik oldalára. Ezt követően önts egy újabb réteg tojáskeveréket a serpenyőbe, és ismét hajtsd félbe az előző réteget. Ezt ismételd addig, amíg minden tojáskeverék el nem fogy.

    Finoman használd a spatulát, hogy a tojás ne szakadjon el, miközben hajtogatod.

    4

    Miután az összes tojásréteg felhalmozódott, óvatosan emeld ki az egész tekercset a serpenyőből, és tedd egy konyhai törölközőre pihenni pár percre.

    Ha még meleg, vágd szeletekre, mert akkor a legjobb az állaga!

    5

    Vágd fel a tekercset kisebb szeletekre, és tálald frissen.

    Az Atsuyaki Tamagot hagyományosan rizses étel mellé vagy reggelire fogyasztják. Tálalhatod sushi tekercsekben is!