Avgolemono citromhéjjal ízesítve frissen tálalva

Avgolemono citromhéjjal ízesítve

Az avgolemono egy hagyományos görög leves, amelyet tojás és citrom frissítő íze jellemez. Az ételt gyakran fogyasztják hideg téli napokon, mivel könnyen elkészíthető és tápláló. A citromhéj hozzáadása különleges frissességet ad a levesnek, miközben a tojásos krémes állag csodálatosan gazdagítja az ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Csirkehúsleves
100 g Rizs
1 db Citrom
2 db Tojás
1 tk. Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúslevest tedd egy lábasba, és kezd el melegíteni közepes lángon.

    Ha nem készítesz házi húslevest, használhatsz bolti csirkehúsleves alapot, de mindig érdemes frisset készíteni a legjobb ízért.

    2

    A rizst öblítsd át, majd add a forró húsleveshez, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Ha a rizs gyorsan megpuhul, érdemes a tűzhelyet alacsonyabb hőmérsékletre állítani, hogy a leves ne forrjon túl erősen.

    3

    A citrom héját reszeld le, majd facsard ki a levét.

    A citromhéj friss, élénk ízt ad a levesnek, ezért friss citromot használj.

    4

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd lassan add hozzá a citromlevet, és keverd össze.

    A tojásokat lassan add hozzá, hogy elkerüld a tojásos darabokat a levesben.

    5

    A forró levesből egy merőkanálnyi levet adj a tojásos keverékhez, majd keverd jól össze, hogy ne főjön meg a tojás.

    Ezt a lépést temperálásnak hívják, és segít abban, hogy a tojás ne főjön meg a forró levesben.

    6

    Ezután fokozatosan add hozzá a tojásos keveréket a leveshez, folyamatos keverés mellett.

    Miután a leves és a tojásos keverék jól összeolvadt, az étel krémes állagot fog kapni.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és szórd meg egy csipet fekete borssal.

    A petrezselyem friss ízt ad, a fekete bors pedig egy kis pikánsságot a levesnek.