A csirkehúslevest tedd egy lábasba, és kezd el melegíteni közepes lángon.
Ha nem készítesz házi húslevest, használhatsz bolti csirkehúsleves alapot, de mindig érdemes frisset készíteni a legjobb ízért.
A rizst öblítsd át, majd add a forró húsleveshez, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.
Ha a rizs gyorsan megpuhul, érdemes a tűzhelyet alacsonyabb hőmérsékletre állítani, hogy a leves ne forrjon túl erősen.
A citrom héját reszeld le, majd facsard ki a levét.
A citromhéj friss, élénk ízt ad a levesnek, ezért friss citromot használj.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd lassan add hozzá a citromlevet, és keverd össze.
A tojásokat lassan add hozzá, hogy elkerüld a tojásos darabokat a levesben.
A forró levesből egy merőkanálnyi levet adj a tojásos keverékhez, majd keverd jól össze, hogy ne főjön meg a tojás.
Ezt a lépést temperálásnak hívják, és segít abban, hogy a tojás ne főjön meg a forró levesben.
Ezután fokozatosan add hozzá a tojásos keveréket a leveshez, folyamatos keverés mellett.
Miután a leves és a tojásos keverék jól összeolvadt, az étel krémes állagot fog kapni.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és szórd meg egy csipet fekete borssal.
A petrezselyem friss ízt ad, a fekete bors pedig egy kis pikánsságot a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.