Avgolemono olívaolajjal, tálalva

Avgolemono olívaolajjal meglocsolva

Az Avgolemono egy klasszikus görög étel, amely az olívaolajjal való gazdagításával válik még ínycsiklandóbbá. Az étel története évszázadokra nyúlik vissza, és az egyik legismertebb leves a mediterrán térségben. Az Avgolemono jellegzetes ízét a tojás és a citrom friss kombinációja adja, amely könnyedén felüdíti az embert. Az olívaolaj hozzáadása még gazdagabbá és simábbá teszi a levest, amely ideális választás bármely étkezéshez, különösen friss kenyérrel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Csirkehúsleves
2 db Citrom
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
100 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst a csirkehúslevesben, amíg teljesen megpuhul.

    A rizst érdemes alaposan megfőzni, hogy ne maradjon kemény a levesben.

    2

    Közben a citromokat félbevágva facsard ki a levüket.

    A friss citromlé adja meg a leves frissítő, savanykás ízét, amely alapvető része az Avgolemono ízvilágának.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd fokozatosan öntsd hozzá a citromlevet, és jól keverd össze.

    A tojásos keveréket érdemes fokozatosan adagolni, hogy elkerüld a tojás összerántódását.

    4

    Amikor a rizs megfőtt, egy merőkanál forró levest adj hozzá a tojásos keverékhez, hogy a tojás ne főjön meg hirtelen, majd folyamatosan kevergetve öntsd vissza a levesbe.

    Ez a lépés segít abban, hogy a tojás ne alakuljon túlságosan rántottá, hanem sima, krémes állagot kapjunk.

    5

    Főzd alacsony lángon, amíg a leves besűrűsödik és krémes állagú lesz.

    Ha túl forró, a tojás összerántódhat, ezért érdemes alacsony lángon, folyamatos keverés mellett főzni.

    6

    Miután elkészült, ízesítsd sóval és borssal, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    Az olívaolaj friss, gyümölcsös íze gazdagítja a levest, és krémesebb állagot ad neki.

    7

    Tálald az Avgolemono levest melegen, és élvezd az ízek harmóniáját.

    Ez a leves önálló ételként is megállja a helyét, de párolt zöldségekkel vagy kenyérrel is tálalhatod.