Főzd meg a rizst a csirkehúslevesben, amíg teljesen megpuhul.
A rizst érdemes alaposan megfőzni, hogy ne maradjon kemény a levesben.
Közben a citromokat félbevágva facsard ki a levüket.
A friss citromlé adja meg a leves frissítő, savanykás ízét, amely alapvető része az Avgolemono ízvilágának.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd fokozatosan öntsd hozzá a citromlevet, és jól keverd össze.
A tojásos keveréket érdemes fokozatosan adagolni, hogy elkerüld a tojás összerántódását.
Amikor a rizs megfőtt, egy merőkanál forró levest adj hozzá a tojásos keverékhez, hogy a tojás ne főjön meg hirtelen, majd folyamatosan kevergetve öntsd vissza a levesbe.
Ez a lépés segít abban, hogy a tojás ne alakuljon túlságosan rántottá, hanem sima, krémes állagot kapjunk.
Főzd alacsony lángon, amíg a leves besűrűsödik és krémes állagú lesz.
Ha túl forró, a tojás összerántódhat, ezért érdemes alacsony lángon, folyamatos keverés mellett főzni.
Miután elkészült, ízesítsd sóval és borssal, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
Az olívaolaj friss, gyümölcsös íze gazdagítja a levest, és krémesebb állagot ad neki.
Tálald az Avgolemono levest melegen, és élvezd az ízek harmóniáját.
Ez a leves önálló ételként is megállja a helyét, de párolt zöldségekkel vagy kenyérrel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.