Avgolemono leves friss petrezselyemmel tálalva

Avgolemono petrezselyemmel

Az avgolemono leves gyökerei a görög konyhában találhatóak, és többnyire tojásos-citromos alapú leveseként ismert. A görög konyhában a levesek sokszor tartalmaznak tojást, hogy krémesebb állagot adjanak, és a citrom frissítő íze minden falatban ott van. Az avgolemono különleges és finom leves, amelyet gyakran friss petrezselyemmel tálalnak. A leves étkezés előtt tökéletes választás, mivel könnyed és gazdag egyben. Technikai tipp: Ha a tojás keverékét nem sikerül összekeverni a levesben, próbálj egy kevés meleg levest hozzáadni a tojásos keverékhez, hogy temperáld a tojásokat, mielőtt hozzáadnád a leveshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Csirkehúsleves
2 db Tojás
2 db Citrom
1 csokor Friss petrezselyem
100 g Főtt rizs
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúslevest melegítsd fel egy lábasban, és tartsd forrón, de ne forrald.

    A leves legyen friss és gazdag, hogy az íze jól átjárja az ételt.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a citromok levét.

    A citromlevet fokozatosan add hozzá, hogy ne törjön meg a tojás keveréke.

    3

    A tojásos-citromos keveréket óvatosan öntsd hozzá a forró csirkehúsleveshez, miközben folyamatosan kevergeted.

    Fontos, hogy folyamatosan keverj, hogy a tojásos keverék ne koaguláljon össze.

    4

    Miután a leves besűrűsödött, add hozzá a főtt rizst, és folytasd a főzést alacsony lángon 5-10 percig.

    A rizs sűrűbbé teszi a levest és ad egy gazdagabb állagot.

    5

    Tálalás előtt ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss ízt ad a levesnek, és szép színt ad a tálalásnak.