Avgolemono sárgarépával és zellerrel tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Avgolemono sárgarépával és zellerrel

Az avgolemono egy hagyományos görög tojásos-citromos leves, amelyet sokféleképpen készítenek. Ezt a változatot sárgarépával és zellerrel gazdagítjuk, hogy még több ízt adjunk hozzá. Az étel eredete a görög konyháig nyúlik vissza, és számos mediterrán országban megtalálható különböző variációkban. A frissítő citrom és a gazdag tojásos alap igazán különlegessé teszi ezt a levest, ami tökéletes választás a tavaszi és nyári hónapokra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Csirkehúsleves alaplé
300 g Csirkehús (leves csirke vagy csirkecomb)
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 db Tojás
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúslevest egy nagy lábasban melegítsd fel. Add hozzá a csirkehúst és főzd 15-20 percig, amíg a hús megpuhul.

    A csirkehúst a főzés előtt sózd meg, hogy az ízek jobban átjárják a levest.

    2

    A sárgarépát és a zellert hámozd meg és vágd fel apró kockákra. Add hozzá őket a leveshez, és főzd további 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    A zeller és a sárgarépa gazdagítja a leves ízét, és a zeller segít a friss íz egyensúlyban tartásában.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a citromlevet, és jól keverd össze.

    A tojásokat ne verd túl, csak enyhén habosra, hogy ne szakadjanak szét a levesben.

    4

    A főtt levesből merj ki egy merőkanálnyi forró levet, és fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, hogy felmelegedjen.

    A tojásokat óvatosan melegítsd fel, hogy ne főjenek meg túl gyorsan és ne váljanak rántottává.

    5

    Miután a tojásos keverék felmelegedett, öntsd vissza a levesbe, és folyamatos keverés mellett főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a leves besűrűsödik.

    Ne forrald túl a levest, mert akkor a tojásos keverék megszilárdulhat, és a leves nem lesz krémes.

    6

    Tálald a levest friss petrezselyemmel megszórva, és egy kevés olívaolajjal locsolva.

    A friss petrezselyem adja meg a levesnek a frissességet, míg az olívaolaj gazdagítja az ízét.