A csirkehúslevest egy nagy lábasban melegítsd fel. Add hozzá a csirkehúst és főzd 15-20 percig, amíg a hús megpuhul.
A csirkehúst a főzés előtt sózd meg, hogy az ízek jobban átjárják a levest.
A sárgarépát és a zellert hámozd meg és vágd fel apró kockákra. Add hozzá őket a leveshez, és főzd további 10-15 percig, amíg megpuhulnak.
A zeller és a sárgarépa gazdagítja a leves ízét, és a zeller segít a friss íz egyensúlyban tartásában.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a citromlevet, és jól keverd össze.
A tojásokat ne verd túl, csak enyhén habosra, hogy ne szakadjanak szét a levesben.
A főtt levesből merj ki egy merőkanálnyi forró levet, és fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, hogy felmelegedjen.
A tojásokat óvatosan melegítsd fel, hogy ne főjenek meg túl gyorsan és ne váljanak rántottává.
Miután a tojásos keverék felmelegedett, öntsd vissza a levesbe, és folyamatos keverés mellett főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a leves besűrűsödik.
Ne forrald túl a levest, mert akkor a tojásos keverék megszilárdulhat, és a leves nem lesz krémes.
Tálald a levest friss petrezselyemmel megszórva, és egy kevés olívaolajjal locsolva.
A friss petrezselyem adja meg a levesnek a frissességet, míg az olívaolaj gazdagítja az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.