Avial édesburgonyával és kókusztejjel tálalva, friss korianderrel

Avial Édesburgonyával

Az avial egy hagyományos dél-indiai étel, amely különféle zöldségekkel és kókusztejjel készül. Az étel gazdag és fűszeres, és az indiai konyhában sokféle változatban létezik. A változatok közül az édesburgonyás avial különösen ínycsiklandó, mivel az édesburgonya textúrája és íze remekül harmonizál a kókusztej krémességével. A koriander és a friss zöldségek hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízeket, így az avial egy igazán tápláló és finom étkezés lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Édesburgonya
200 ml Kókusztej
200 g Főtt zöldségek (pl. sárgarépa, zöldbabbal, káposzta)
1 csokor Koriander levél
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszeres só
2 ek. Kókuszreszelék
1 db Zöld chili
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd kis darabokra. A zöldségeket (pl. sárgarépa, zöldbab, káposzta) is vágd apróra, ha szükséges.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A fokhagymát és a zöld chilipaprikát vágd apróra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a zöld chilipaprikát 1-2 percig.

    Ha a fokhagyma túl hamar megég, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy az ízek jobban kiemelkedjenek.

    3

    A pirított fokhagymához és chilipaprikához add hozzá a felkockázott édesburgonyát és a zöldségeket, majd keverd jól össze.

    Az édesburgonya lassabban fő, így adj neki egy kicsit több időt, hogy megpuhuljon.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a köményt és a fűszeres sót, majd keverd jól össze. Főzd a keveréket alacsony hőmérsékleten, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A kókusztej ad egy krémes, gazdag ízt, így érdemes lassan főzni, hogy a fűszerek teljesen átjárják az ételt.

    5

    Amikor minden zöldség megpuhult, szórd meg kókuszreszelékkel és aprított koriander levéllel, majd keverd össze.

    A kókuszreszelék gazdagítja az ételt, míg a koriander friss ízt ad neki. Ha szereted, még egy kis lime levét is hozzáadhatsz a végén.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a finom, krémes avial-t.

    A friss koriander a legjobb választás díszítéshez, de tálalhatod rizzsel vagy egy kis naan kenyérrel is.