Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd kis darabokra. A zöldségeket (pl. sárgarépa, zöldbab, káposzta) is vágd apróra, ha szükséges.
A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek.
A fokhagymát és a zöld chilipaprikát vágd apróra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a zöld chilipaprikát 1-2 percig.
Ha a fokhagyma túl hamar megég, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy az ízek jobban kiemelkedjenek.
A pirított fokhagymához és chilipaprikához add hozzá a felkockázott édesburgonyát és a zöldségeket, majd keverd jól össze.
Az édesburgonya lassabban fő, így adj neki egy kicsit több időt, hogy megpuhuljon.
Öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a köményt és a fűszeres sót, majd keverd jól össze. Főzd a keveréket alacsony hőmérsékleten, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
A kókusztej ad egy krémes, gazdag ízt, így érdemes lassan főzni, hogy a fűszerek teljesen átjárják az ételt.
Amikor minden zöldség megpuhult, szórd meg kókuszreszelékkel és aprított koriander levéllel, majd keverd össze.
A kókuszreszelék gazdagítja az ételt, míg a koriander friss ízt ad neki. Ha szereted, még egy kis lime levét is hozzáadhatsz a végén.
Tálald melegen, és élvezd a finom, krémes avial-t.
A friss koriander a legjobb választás díszítéshez, de tálalhatod rizzsel vagy egy kis naan kenyérrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.