A zöldségeket (krumpli, sárgarépa, zöldbab) hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
A zöldségeket egyenletesen vágjuk fel, hogy minden darab ugyanakkora idő alatt főjön meg.
Egy nagy edényben forraljunk vizet, és főzzük a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak (kb. 10-15 perc).
Ne főzzük túl a zöldségeket, mert túl puha lesz a textúrájuk.
Amíg a zöldségek főnek, készítsük el a kókuszos pasztát: a kókuszreszeléket, fokhagymát, kurkumát és zöld chilit egy turmixgépben keverjük össze egy kis vízzel, hogy sima masszát kapjunk.
A kókuszos pasztát akár előre is elkészíthetjük, hogy gyorsabban haladjunk.
Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a moringa leveleket, majd a kókuszos pasztát is keverjük hozzá.
A moringa levelek friss ízt adnak, de gyorsan összeesnek, így ne főzzük túl őket.
Öntsük hozzá a kókusztejet, és főzzük tovább 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.
A kókusztej krémessé teszi a levest, de ne főzzük túl, hogy ne váljon túl sűrűvé.
Az elkészült avialt ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a ghee-t (tisztított vajat) a gazdag íz érdekében.
A ghee-t a végén adjuk hozzá, hogy megőrizzük az ízét, és ne veszítsen el semmit a sütés során.
Tálaljuk melegen, és szórjuk meg friss korianderrel, ha szeretnénk.
A friss koriander különleges frissességet ad a tálalásnak, de nem mindenki kedveli, így tálalás előtt próbáljuk ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.