Avial moringával, zöldségekkel és kókusztejjel tálalva

Avial moringával

Az Avial egy hagyományos indiai étel, amely különböző zöldségekkel és fűszerekkel készül, és gyakran kókusztejjel gazdagítják. A moringa levél hozzáadása még több tápanyagot és friss ízt biztosít, így az étel különleges és egészséges választás. Az avial egy olyan étel, amit főleg a dél-indiai konyhában fogyasztanak, és gyakran rizs kíséretében tálalják. Az étel tápláló, frissítő, és különleges ízeket kínál, amelyek tökéletesen illeszkednek a mindennapi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Moringa levelek
2 db Krumpli
2 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
100 g Kókuszreszelék
1 db Zöld chili
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
0.5 tk. Kurkuma
1 tk.
200 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (krumpli, sárgarépa, zöldbab) hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

    A zöldségeket egyenletesen vágjuk fel, hogy minden darab ugyanakkora idő alatt főjön meg.

    2

    Egy nagy edényben forraljunk vizet, és főzzük a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak (kb. 10-15 perc).

    Ne főzzük túl a zöldségeket, mert túl puha lesz a textúrájuk.

    3

    Amíg a zöldségek főnek, készítsük el a kókuszos pasztát: a kókuszreszeléket, fokhagymát, kurkumát és zöld chilit egy turmixgépben keverjük össze egy kis vízzel, hogy sima masszát kapjunk.

    A kókuszos pasztát akár előre is elkészíthetjük, hogy gyorsabban haladjunk.

    4

    Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a moringa leveleket, majd a kókuszos pasztát is keverjük hozzá.

    A moringa levelek friss ízt adnak, de gyorsan összeesnek, így ne főzzük túl őket.

    5

    Öntsük hozzá a kókusztejet, és főzzük tovább 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A kókusztej krémessé teszi a levest, de ne főzzük túl, hogy ne váljon túl sűrűvé.

    6

    Az elkészült avialt ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a ghee-t (tisztított vajat) a gazdag íz érdekében.

    A ghee-t a végén adjuk hozzá, hogy megőrizzük az ízét, és ne veszítsen el semmit a sütés során.

    7

    Tálaljuk melegen, és szórjuk meg friss korianderrel, ha szeretnénk.

    A friss koriander különleges frissességet ad a tálalásnak, de nem mindenki kedveli, így tálalás előtt próbáljuk ki.