Avokádós croissant tálalva

Avokádós croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. Az avokádós croissant egy modern és egészséges változat, amely ötvözi a selymes krémsajtot és az avokádó természetes krémességét a ropogós tésztával. Az avokádó gazdag tápanyagokban, míg a citromlé frissességet ad a tölteléknek. Ez az étel tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyű snackként. Ha szereted a friss, természetes ízeket és a krémes textúrát, ezt a croissant-t mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
1 db Avokádó
100 g Krémsajt
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a croissantok leragadjanak.

    2

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát egy tálba.

    Válassz érett, de nem túl puha avokádót a legjobb íz és állag érdekében.

    3

    Adj hozzá citromlevet, zúzott fokhagymát, sót és borsot, majd villával törd össze krémes állagúra.

    A citromlé segít megőrizni az avokádó szép zöld színét és friss ízét.

    4

    A krémsajtot keverd hozzá az avokádóhoz, hogy még lágyabb és krémesebb legyen a töltelék.

    A krémsajt lágyabbá és krémesebbé teszi a tölteléket, de el is hagyható, ha nem szereted.

    5

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    6

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag avokádós tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor nehéz lesz feltekerni a croissantokat.

    7

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    Ne húzd túl a tésztát, mert akkor elszakadhat.

    8

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás szép színt ad a croissantoknak. A szezámmag ízlés szerint elhagyható vagy helyettesíthető más magvakkal.

    9

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a croissantok átsüljenek, de ne égjenek meg.

    10

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A croissantok melegen a legfinomabbak, amikor a tészta még ropogós.