A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd aprítsd finomra vagy reszeld le.
A fokhagyma íze akkor lesz intenzívebb, ha apróra vágod, de ha finomabb ízt szeretnél, reszeld le.
Egy tálban keverd össze a fokhagymát, gyömbért, hal szószt, lime levét, sót, borsot és a kókusztejet. Alaposan keverd össze, hogy a pác homogén legyen.
A pácot egy villával vagy habverővel keverd jól át, hogy a hozzávalók jól elegyedjenek.
Tedd a csirke combokat a pácba, és hagyd legalább 30 percig pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Ha van időd, hagyd pihenni a csirkét 1-2 órán át, hogy még ízesebb legyen.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd a csirkét közepes lángon 5-7 percig mindkét oldalán, amíg szépen megpirul és átsül.
Figyelj arra, hogy a csirke belseje teljesen átsüljön, de ne süsd túl, hogy ne száradjon ki!
Miután a csirke elkészült, tálald bébi spenóttal és friss korianderrel. A csirke tetejére öntheted a maradék pácot is.
A spenótot frissen tálald, hogy ne veszítse el a ropogós állagát, és ne engedjen sok levet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.