Ayam Penyet fokhagymás pácban, friss korianderrel és spenóttal tálalva

Ayam Penyet fokhagymás pácban

Az Ayam Penyet az indonéz konyha egyik híres ételének számít, amely az ínycsiklandó fűszerekkel és pácokkal készült csirke kombinációja. A fokhagymás pác különlegessé teszi ezt az ételt, mely friss lime-mal és korianderrel tálalva igazi élvezeti csemege. A fűszerek és a kókusztej harmonikus ízvilágot teremtenek, míg a friss zöldek és a roppanós csirke minden falatban egy új élményt adnak. Tökéletes étel a gyors vacsorákhoz vagy egy hétvégi étkezéshez, amely egyedülállóan gazdag és ínycsiklandó!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirke combok
6 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
2 ek. Hal szósz
200 ml Kókusztej
100 g Bébi spenót
1 cm Gyömbér
20 g Cilantro
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd aprítsd finomra vagy reszeld le.

    A fokhagyma íze akkor lesz intenzívebb, ha apróra vágod, de ha finomabb ízt szeretnél, reszeld le.

    2

    Egy tálban keverd össze a fokhagymát, gyömbért, hal szószt, lime levét, sót, borsot és a kókusztejet. Alaposan keverd össze, hogy a pác homogén legyen.

    A pácot egy villával vagy habverővel keverd jól át, hogy a hozzávalók jól elegyedjenek.

    3

    Tedd a csirke combokat a pácba, és hagyd legalább 30 percig pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Ha van időd, hagyd pihenni a csirkét 1-2 órán át, hogy még ízesebb legyen.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd a csirkét közepes lángon 5-7 percig mindkét oldalán, amíg szépen megpirul és átsül.

    Figyelj arra, hogy a csirke belseje teljesen átsüljön, de ne süsd túl, hogy ne száradjon ki!

    5

    Miután a csirke elkészült, tálald bébi spenóttal és friss korianderrel. A csirke tetejére öntheted a maradék pácot is.

    A spenótot frissen tálald, hogy ne veszítse el a ropogós állagát, és ne engedjen sok levet.