Ayran rózsavízzel, friss joghurtital rózsavíz hozzáadásával

Ayran rózsavízzel

Az Ayran egy hagyományos török ital, amely joghurtból, vízből és sóból készül. Eredetileg a török konyhából származik, de mára világszerte ismert. A rózsavíz hozzáadásával egy különleges, frissítő ízt kap, amely egyedivé teszi ezt az egyszerű italt. Az ayran tökéletes választás meleg napokra, amikor egy hűsítő, de tápláló italra van szükség.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Joghurt
300 ml Víz
0.5 tk.
1 tk. Rózsavíz
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot egy tálba öntsd, majd add hozzá a sót és a cukrot. Keverd alaposan össze, amíg a cukor és a só feloldódik.

    A joghurtot lehetőleg frisset és sűrűt használj, hogy a végeredmény krémes legyen.

    2

    Add hozzá a vizet, és keverd össze a joghurttal, hogy sima állagot kapj.

    Ha a joghurt túl sűrű, használhatsz több vizet a kívánt állag eléréséhez.

    3

    Csepegtess hozzá rózsavizet, majd alaposan keverd össze.

    A rózsavíz egyedi ízt ad az ayrannak, így fontos, hogy ne használj túl sokat, csak egy kevés elegendő.

    4

    A kész ayrant tedd hűtőbe 15-20 percre, hogy jól lehűljön, és frissen tálald.

    A hideg ayran a legjobb, ha frissen, hűtve tálalod, hogy a fűszeres és friss ízek jobban kiemelkedjenek.