A joghurtot egy tálba öntsd, majd add hozzá a sót és a cukrot. Keverd alaposan össze, amíg a cukor és a só feloldódik.
A joghurtot lehetőleg frisset és sűrűt használj, hogy a végeredmény krémes legyen.
Add hozzá a vizet, és keverd össze a joghurttal, hogy sima állagot kapj.
Ha a joghurt túl sűrű, használhatsz több vizet a kívánt állag eléréséhez.
Csepegtess hozzá rózsavizet, majd alaposan keverd össze.
A rózsavíz egyedi ízt ad az ayrannak, így fontos, hogy ne használj túl sokat, csak egy kevés elegendő.
A kész ayrant tedd hűtőbe 15-20 percre, hogy jól lehűljön, és frissen tálald.
A hideg ayran a legjobb, ha frissen, hűtve tálalod, hogy a fűszeres és friss ízek jobban kiemelkedjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.