Ázsiai stílusú marhahúsos wrap friss zöldségekkel

Ázsiai stílusú marhahúsos wrap

Az ázsiai ízvilág inspirálta ezt a különleges marhahúsos wrapet, amely a szójaszószos, gyömbéres és szezámos marinádtól kapja meg jellegzetes umami ízét. Az ázsiai street food kedvelőinek ez a recept tökéletes választás, mert friss, könnyű és mégis laktató. A ropogós zöldségek és a szaftos marhahús tökéletes kombinációt alkot, amely bármilyen étkezésnél megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
250 g Marhahús (szeletelt vagy darált)
30 ml Szójaszósz
10 g Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Szezámolaj
1 db Uborka
1 db Répa
10 g Korianderlevél
1 ek. Szezámmag
1 ek. Méz
1 ek. Rizsecet
1 csipet Chili pehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, majd egy tálban keverd össze a szójaszósszal, szezámolajjal, mézzel és rizsecettel.

    A gyömbért és fokhagymát minél finomabbra reszeld, hogy jobban kiadják az ízüket.

    2

    A marhahúst vágd vékony csíkokra (vagy használj darált marhahúst), és forgasd bele a marinádba. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van rá időd, hagyd a húst akár 30 percig is pácolódni, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    3

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a bepácolt marhahúst 5-7 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne tedd túl zsúfolttá a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog ahelyett, hogy pirulna. Inkább süsd több adagban.

    4

    Közben az uborkát és a répát vékony csíkokra szeleteld, majd a korianderleveleket aprítsd fel.

    A zöldségeket julienne vágással (gyufaszál vastagságúra) szeleteld, így könnyebb lesz feltekerni a wrapot.

    5

    Melegítsd fel a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy grillen 1-2 percig, hogy rugalmasabbak legyenek.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a tortillát! Csak annyira melegítsd, hogy hajlékony legyen, de ne száradjon ki.

    6

    Helyezz egy tortilla lapot egy tiszta felületre, majd oszd el rajta a sült marhahúst, az uborkát, a répát és a korianderlevelet.

    Ne pakold túl a tortillát, mert akkor nehéz lesz feltekerni és széteshet.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és egy csipet chili pehellyel az extra ízért.

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, mielőtt rászórod, így még intenzívebb lesz az íze.

    8

    Óvatosan hajtsd be a tortilla két szélét, majd tekerd fel szorosan.

    A szoros feltekerés segít, hogy a wrap egyben maradjon. Ha szükséges, használj fogpiszkálót a rögzítéshez.

    9

    Vágd félbe, és tálald azonnal frissen, vagy csomagold be alufóliába, ha későbbre szeretnéd fogyasztani.

    Ha később szeretnéd fogyasztani, csomagold be a wrapot szorosan alufóliába, hogy ne száradjon ki.