Baconös csirkemell friss zöldekkel tálalva

Baconös csirkemell

A baconös csirkemell az egyik legnépszerűbb étel, amelyet egyszerűsége és fantasztikus íze miatt sokan szeretnek. A bacon ropogós külsőt ad a szaftos csirkemellnek, míg a reszelt sajt és a friss fűszerek tökéletes harmóniát teremtenek. Ez az étel kiváló választás egy gyors hétköznapi vacsorára vagy akár különleges alkalmakra is. A recept könnyen variálható, például más sajtok vagy fűszerek hozzáadásával, hogy mindig új ízeket fedezhessünk fel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkemell filé
200 g Bacon szeletek
3 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Reszelt sajt
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket tisztítsd meg, és hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Sózd és borsozd mindkét oldalukat.

    A vékonyabb szeletek hamarabb átsülnek, és a bacon is jobban rásül a húsra.

    2

    A szeleteket tekerd be bacon szeletekkel úgy, hogy a csirkemellet teljesen befedje.

    A bacon rögzítéséhez használhatsz fogpiszkálót, amit sütés után távolíts el.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a baconbe tekert csirkemelleket oldalanként 3-4 percig, hogy a bacon aranybarnára piruljon.

    Ne süsd túl magas lángon, mert a bacon megéghet, a csirkemell pedig nyers maradhat.

    4

    Helyezd a megsült csirkemelleket egy sütőtálba. Szórd meg reszelt sajttal és aprított fokhagymával.

    Használj olyan sajtot, ami jól olvad, például mozzarella vagy cheddar.

    5

    Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd a csirkemelleket 10-12 percig, amíg a sajt teljesen ráolvad és aranybarnára pirul.

    Ha a sajt túl hamar barnulna, takard le a tálat alufóliával.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a baconös csirkemelleket friss petrezselyemmel. Kínálj hozzá salátát vagy burgonyapürét köretként.

    Azonnal tálald, hogy a sajt még olvadós legyen.