Badam ka Halwa gazdag mandulás ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Badam ka Halwa

A Badam ka Halwa a hagyományos indiai édességek közé tartozik, amelyet mandulából, tejből és gazdag fűszerekkel készítenek. A halwa szaftos, gazdag íze és textúrája különleges élményt nyújt. A rózsavíz hozzáadásával egy különleges illatot is ad az ételnek, míg a pörkölt dió ropogós textúrát ad a halwának. Az édesség tökéletes választás ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mandula
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
1 ek. Rózsavíz
50 g Pörkölt dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát áztasd be vízbe legalább 2 órára, majd hámozd meg és darabold fel.

    A mandulát könnyebben megpucolhatod, ha forró vízbe áztatod 10 percig.

    2

    A ghee felét hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a felaprított mandulát. Pirítsd közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap.

    Ne hagyd túl sokáig pörkölni, hogy ne kapjon keserű ízt a mandula.

    3

    Add hozzá a cukrot és a tej felét. Keverd, amíg a cukor fel nem oldódik, és hagyd, hogy a tej felszívódjon.

    Ha a halwa túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebb legyen keverni.

    4

    Miután a tej felszívódott, add hozzá a maradék tejet, és főzd tovább, amíg a halwa el nem éri a kívánt állagot.

    Ha a tej elfogyott, és a halwa még nem elég szaftos, egy kevés tejet adhatsz hozzá.

    5

    Amikor a halwa sűrűsödik, add hozzá a kardamomot, fahéjat, és a maradék gheet. Keverd össze, amíg gazdag állagot nem kapsz.

    A fahéj és kardamom gazdag, fűszeres ízt ad a halwának.

    6

    A végén szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.

    A rózsavíz kiemeli a halwa édes ízét, és hozzáad egy különleges virágos illatot.