A mandulát áztasd be vízbe legalább 2 órára, majd hámozd meg és darabold fel.
A mandulát könnyebben megpucolhatod, ha forró vízbe áztatod 10 percig.
A ghee felét hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a felaprított mandulát. Pirítsd közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap.
Ne hagyd túl sokáig pörkölni, hogy ne kapjon keserű ízt a mandula.
Add hozzá a cukrot és a tej felét. Keverd, amíg a cukor fel nem oldódik, és hagyd, hogy a tej felszívódjon.
Ha a halwa túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebb legyen keverni.
Miután a tej felszívódott, add hozzá a maradék tejet, és főzd tovább, amíg a halwa el nem éri a kívánt állagot.
Ha a tej elfogyott, és a halwa még nem elég szaftos, egy kevés tejet adhatsz hozzá.
Amikor a halwa sűrűsödik, add hozzá a kardamomot, fahéjat, és a maradék gheet. Keverd össze, amíg gazdag állagot nem kapsz.
A fahéj és kardamom gazdag, fűszeres ízt ad a halwának.
A végén szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.
A rózsavíz kiemeli a halwa édes ízét, és hozzáad egy különleges virágos illatot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.