A fokhagymát és az ananászokat vágd apróra. A karfiolt szedd rózsáira és tedd félre.
A fokhagymát minél finomabbra vágod, annál simább lesz az íz, így próbáld alaposan aprítani.
A serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd tedd hozzá az apróra vágott fokhagymát és a szardellát, és főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, inkább csak finoman pirítsd meg.
Add hozzá az ecetet, sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy a szósz egyenletesen sűrűsödjön.
A friss bors adja a szósznak a pikáns ízt, ne hagyd ki belőle!
Egy másik edényben párold meg a karfiolrózsákat pár percig, amíg enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
A karfiolt ne főzd túl, hogy megőrizze a frissességét és roppanósságát.
A karfiolt tálald a bagna caudával leöntve, és friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselyem frissességet ad a gazdag szószhoz, és szép színt is kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.