Bagna cauda karfiollal, szardellás szószban, tálalva

Bagna cauda karfiollal

A Bagna Cauda egy tradicionális olasz étel, amelyet fűszeres szardellás mártásból készítenek. Az étel neve „meleg mártás” jelentéssel bír, és gyakran tálalják különböző zöldségekkel, mint a karfiol. A gazdag, olívaolajos, vajjal és szardellával készült mártás ideális kísérője az enyhén párolt, roppanós zöldségeknek, és egy klasszikus előételként szolgál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Olívaolaj
50 g Vaj
6 gerezd Fokhagyma
2 ek. Annakvás ecet
1 csipet
1 tk. Friss bors
4 db Anchovy (szardella)
1 db Karfiol
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és az ananászokat vágd apróra. A karfiolt szedd rózsáira és tedd félre.

    A fokhagymát minél finomabbra vágod, annál simább lesz az íz, így próbáld alaposan aprítani.

    2

    A serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd tedd hozzá az apróra vágott fokhagymát és a szardellát, és főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, inkább csak finoman pirítsd meg.

    3

    Add hozzá az ecetet, sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy a szósz egyenletesen sűrűsödjön.

    A friss bors adja a szósznak a pikáns ízt, ne hagyd ki belőle!

    4

    Egy másik edényben párold meg a karfiolrózsákat pár percig, amíg enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A karfiolt ne főzd túl, hogy megőrizze a frissességét és roppanósságát.

    5

    A karfiolt tálald a bagna caudával leöntve, és friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissességet ad a gazdag szószhoz, és szép színt is kölcsönöz az ételnek.