Bagna cauda szósz pirított kenyérrel

Bagna cauda pirított kenyérrel

A Bagna Cauda egy tradicionális olasz étel, amely Piemontból származik. A szósz alapja az olaj, fokhagyma és szardella, amelyet tejszínnel sűrítenek. A szószt friss, pirított kenyérrel tálalják, és gyakran fogyasztják előételként vagy társasági étkezéskor. Az étel neve \'bagna cauda\' olaszul \'meleg fürdőt\' jelent, mivel a szósz melegen kerül tálalásra. Technikai tipp: A szardella édes-savanyú ízét a fokhagyma és a tejszín ellensúlyozza, így a szósz egyensúlyban marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 gerezd Fokhagyma
100 g Szardella (szardíniapaste)
100 ml Olívaolaj
50 g Vaj
50 ml Tejszín
0.25 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk.
1 db Kenyér (baguette vagy ciabatta)
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, és finomra aprítsd fel.

    A fokhagyma aprítása nagyon fontos, hogy az ízek jobban kioldódjanak a szószban.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vajat. Add hozzá a szardellát, és folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg a szardella feloldódik és krémes állagú lesz.

    A szardella nagyon sós, így figyelj oda, hogy ne sózd túl az ételt.

    3

    Amikor a szardella feloldódott, add hozzá az aprított fokhagymát, és keverd tovább 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat a szósznak.

    4

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Főzd a szószt alacsony lángon 5-10 percig, amíg sűrűsödik és krémes állagú lesz.

    Ha túl sűrűvé válik a szósz, adj hozzá egy kis vizet vagy olívaolajat, hogy lágyabb legyen.

    5

    A kenyeret vágd szeletekre, és pirítsd meg őket egy serpenyőben vagy sütőben, amíg aranybarnára és ropogósra nem sülnek.

    A pirított kenyér akkor a legjobb, ha még meleg, mert így jobban felszívja a bagna cauda szószt.

    6

    Tálald a bagna caudát egy kis tálban, a pirított kenyérszeletekkel és friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége és zöld színe remekül kiegészíti a szósz gazdag ízét.