Baião de dois kolbásszal, rizs és bab keveréke

Baião de dois kolbásszal

A Baião de dois egy tradicionális brazil étel, amely a nordeste régióból származik. Az étel alapja a rizs, a bab és a kolbász, amely egy tápláló, ínycsiklandó ételt eredményez. A babsaláta és a hús együtt egy olyan ételt alkot, amely gazdag ízvilágával és tápláló hatásával az egyik legnépszerűbb brazil főétellé vált. A tradicionális ételt gyakran fogyasztják a helyi ünnepeken és családi összejöveteleken.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
200 g Fehér bab
300 g Kolbász
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot előző nap áztasd be vízbe, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A babot legalább 6-8 órán át áztasd, hogy gyorsabban megfőjön. Ha nincs időd áztatni, használhatsz konzerv babot is.

    2

    A kolbászt vágd fel kisebb szeletekre, és egy serpenyőben süsd meg egy kevés olívaolajjal, amíg szép pirosra nem sül.

    A kolbászt ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. Csak annyi időt hagyj neki, hogy szépen megpiruljon.

    3

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, és a serpenyőben a kolbász zsírján párold meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a felkockázott paprikát, és kevergesd, amíg kicsit megpuhul.

    A paprika frissességet ad az ételnek, így próbálj érett, de nem túl puha paprikát választani.

    5

    A megfőtt babot add hozzá a serpenyőhöz, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Főzd együtt 5 percig.

    Ha nincs zöldség alapleved, akkor sima víz is megteszi, de a zöldség alaplé sokkal gazdagabb ízt ad.

    6

    A rizst öblítsd le, majd add hozzá a serpenyőhöz a többi hozzávalóhoz. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst keverheted a babos keverékhez, de ne keverd túl, hogy a szemek ne törjenek össze.

    7

    Amikor a rizs megfőtt, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

    A főzés során figyeld, hogy a rizs elég folyadékot kapjon, de ne legyen túl vizes.

    8

    Tálald a Baião de dois-t melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel díszítsd.