Baileys-es édes focaccia tálalva

Baileys-es édes focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A Baileys és vaníliás cukor kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A Baileys krémessége és a vanília édessége tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
100 ml Baileys
2 tk. Vaníliás cukor
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz hőmérséklete legyen körülbelül 37°C, ami kézmelegnek felel meg. A túl forró víz elpusztítja az élesztőt.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    Használj jó minőségű olívaolajat, mert az íze érezhető lesz a kész focacciában.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    Ha nincs elég meleg a konyhában, a tésztát a sütőben is kelesztheted, amit előzőleg 50°C-ra melegítettél, majd kikapcsoltál.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, mert akkor száraz lesz a focaccia.

    5

    A tésztára öntsd rá a Baileys-t és szórd meg vaníliás cukorral.

    A Baileys mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a vaníliás cukrot, használhatsz sima kristálycukrot is.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a Baileys-t.

    A felhajtott szélét alaposan nyomkodd le, hogy a Baileys ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focaccia frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyasztható. Melegítsd meg tálalás előtt, hogy visszanyerje a frissességét.