Bailey's krémes croissant tálalva

Bailey\'s krémes croissant

A croissant a francia péksütemények egyik legkedveltebb darabja, amely számtalan variációban létezik. A Bailey\'s likőr krémes és édes aromája tökéletes párosítás az étcsokoládéval, így ebben a receptben a hagyományos croissantot egy különleges csavarral gazdagítjuk. Ez a recept ideális választás egy elegáns reggelihez vagy egy kényeztető desszertként. Ha szereted a lágy, likőrös édességeket, ezt a croissantot biztosan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
1 db Tojássárgája
20 ml Tej
50 g Vaj
50 ml Bailey\'s likőr
50 g Porcukor
100 g Étcsokoládé
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Az előmelegített sütő biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesz elég réteges a croissant.

    3

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal, a tejszínnel és a Bailey\'s likőrrel.

    Vízgőz felett óvatosabban olvad a csokoládé, így elkerülheted, hogy megégjen. A mikrohullámú sütőben rövid időközönként keverd meg.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés Bailey\'s krémes csokoládétölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissantok szétnyíljanak sütés közben.

    6

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgája-tej keverék szép, fényes színt ad a croissantoknak.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a croissantok aranybarnák legyenek.

    8

    Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el a croissantok tetején.