A leveles tésztát nyújtsd ki, és béleld ki vele a piteformát. Nyújtás után a tésztát villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne pufogjon fel.
Ha a tészta túl vastag, könnyen megpuhul, de ha túl vékony, akkor könnyen elszakadhat. Az egyenletes nyújtásra figyelj!
Előmelegített sütőben 180 °C-on 10 percig süsd vakon (azaz súlyokkal vagy babbal a tésztára rakva), hogy ne púposodjon fel, majd vedd ki a sütőből.
A vakon sütés segít, hogy a tészta ne legyen nyers és vizes a töltelék miatt.
A vajat olvaszd fel, majd keverd hozzá a cukrot, mandulalisztet, vaníliás cukrot, tojásokat és citromlét. Keverd simára, hogy homogén tölteléket kapj.
Ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a töltelékben, mert azok zavarhatják a tészta krémességét.
A karamellás szirupot a lekvárral együtt keverd simára, majd kend el a már megsült tésztán. Ezután öntsd rá a mandulás tölteléket.
Ha szeretnéd, a karamellás szirupot saját magad is elkészítheted, de egy jó minőségű boltit is használhatsz.
A tésztát visszahelyezve a sütőbe, süsd további 20-25 percig, amíg a töltelék aranybarnára nem pirul.
Sütés közben figyeld, hogy a töltelék ne égjen meg. Ha túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával.
Miután a sütemény kész, hagyd teljesen kihűlni. Tálald szeletelve, mandulával díszítve.
Ha extra édes ízt szeretnél, szórhatsz a tetejére porcukrot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.