Bakewell tart marcipánnal, gazdag mandulás töltelékkel és friss gyümölcsökkel díszítve

Bakewell tart marcipánnal

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tészta
100 g Mogyoró vagy mandula püré
100 g Marcipán
2 db Tojás
100 g Cukor
100 g Friss málna
50 g Ráma (vagy más zsiradék)
150 g Liszt
2 ek. Málnadzsem
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát készítsd el: egy keverőtálba tedd bele a lisztet, a zsiradékot és a vaníliás cukrot. Gyúrd össze, majd pihentesd a hűtőben 30 percig.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy pici hideg vizet, hogy könnyen formálható legyen.

    2

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki, majd egy piteformába tedd bele, és nyomd le a széleket. A tészta alját villával szúrkodd meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

    A tészta széleit egyenletesen formázd, hogy sütés közben szépen megemelkedjen.

    3

    Készítsd el a tölteléket: keverd össze a mogyoró vagy mandula pürét, tojást, cukrot és a sütőport. A kész masszát tedd a tésztára.

    A püré szép simára keverése érdekében használj kézi mixer vagy habverő eszközt.

    4

    Tedd a málna dzsemet a pite közepére, és ügyelj arra, hogy egyenletesen eloszlassa.

    A málna dzsem gazdag ízt ad, de a más gyümölcs dzsem is működik, ha valami különlegesebbre vágysz.

    5

    A marcipánt lereszelve, szórj rá egy rétegben a töltelék tetejére.

    A marcipánnak finoman meg kell olvadnia a sütés során, és gazdag ízt ad a tartnak.

    6

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig, amíg a pite aranybarnára nem sül.

    A sütési idő változhat a sütőd típusától függően, figyelj arra, hogy a teteje szép aranybarna legyen.

    7

    Hűtsd le a tartot, és szeleteld fel. Tálald friss gyümölcsökkel, például málna vagy áfonya.

    A friss gyümölcsök nemcsak a tart ízét, hanem a textúráját is gazdagítják.