Bakewell tart mogyoróvajjal, mandulás töltelékkel és málna lekvárral

Bakewell tart mogyoróvajjal

A Bakewell tart egy klasszikus brit desszert, amelyet hagyományosan mandulás töltelékkel készítenek. Az édes tészta, a friss málna lekvár és a gazdag mandulás töltelék egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az én változatom egy csavart ad a klasszikus recepthez, mogyoróvajjal, amely még gazdagabbá teszi az ízeket, miközben megőrzi a tart friss, enyhén savanykás ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Édes pitetészta
3 ek. Mogyoróvaj
4 ek. Málna lekvár
100 g Mandulaliszt
100 g Torta cukor
100 g Szoba hőmérsékletű vaj
2 db Tojás
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pitetésztát helyezd egy piteformába, majd nyújtsd ki egyenletesen. Óvatosan nyomkodd meg a széleket, hogy a tészta beleilleszkedjen a formába.

    A pitetészta előzetes hűtése segít abban, hogy ne zsugorodjon össze a sütés során.

    2

    Kend meg a tészta alját egy réteg málna lekvárral. Ez adja a tarta édes ízét.

    Használhatsz bármilyen más bogyós lekvárt is, de a málna különösen jól illik a mandulás töltelékhez.

    3

    Egy tálban keverd össze a vajat, a cukrot, a mandulalisztet, a tojásokat, a sütőport, a sót és a vanília kivonatot, hogy sima, krémes masszát kapj.

    A vajnak szobahőmérsékleten kell lennie, hogy könnyen összeolvadjon a többi hozzávalóval.

    4

    Add hozzá a mogyoróvajat a mandulás töltelékhez, és keverd össze alaposan.

    A mogyoróvaj gazdag, krémes íze különleges textúrát ad a tésztának.

    5

    Öntsd a mandulás-mogyoróvajas keveréket a tésztára és a lekvárra, és egyenletesen simítsd el.

    A töltelék felületét simítsd ki, hogy a tészta egyenletesen süljön.

    6

    Süsd a tárt 180°C-on 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.

    A sütési idő a tészta vastagságától függően változhat, ezért figyeld, hogy mikor lesz aranybarna a teteje.

    7

    Hagyd a tartot teljesen kihűlni, mielőtt szeleteled, és tálald.