A pitetésztát helyezd egy piteformába, majd nyújtsd ki egyenletesen. Óvatosan nyomkodd meg a széleket, hogy a tészta beleilleszkedjen a formába.
A pitetészta előzetes hűtése segít abban, hogy ne zsugorodjon össze a sütés során.
Kend meg a tészta alját egy réteg málna lekvárral. Ez adja a tarta édes ízét.
Használhatsz bármilyen más bogyós lekvárt is, de a málna különösen jól illik a mandulás töltelékhez.
Egy tálban keverd össze a vajat, a cukrot, a mandulalisztet, a tojásokat, a sütőport, a sót és a vanília kivonatot, hogy sima, krémes masszát kapj.
A vajnak szobahőmérsékleten kell lennie, hogy könnyen összeolvadjon a többi hozzávalóval.
Add hozzá a mogyoróvajat a mandulás töltelékhez, és keverd össze alaposan.
A mogyoróvaj gazdag, krémes íze különleges textúrát ad a tésztának.
Öntsd a mandulás-mogyoróvajas keveréket a tésztára és a lekvárra, és egyenletesen simítsd el.
A töltelék felületét simítsd ki, hogy a tészta egyenletesen süljön.
Süsd a tárt 180°C-on 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.
A sütési idő a tészta vastagságától függően változhat, ezért figyeld, hogy mikor lesz aranybarna a teteje.
Hagyd a tartot teljesen kihűlni, mielőtt szeleteled, és tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.