Bakso gyömbĂ©rrel, indonĂ©z hĂșsgombĂłc leves friss korianderrel

Bakso gyömbérrel

A Bakso egy hagyomĂĄnyos indonĂ©z Ă©tel, amelyet hĂșsgombĂłcokbĂłl kĂ©szĂ­tenek, Ă©s gyakran tĂĄlaljĂĄk egy gazdag levesben. A gyömbĂ©r hozzĂĄadĂĄsa friss, csĂ­pƑs Ă­zt ad az Ă©telnek, amely gazdagĂ­tja a leves fƱszeres Ă­zvilĂĄgĂĄt. A Bakso rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱ IndonĂ©ziĂĄban, Ă©s az utcai ĂĄrusoktĂłl kezdve a hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ vĂĄltozatokig szĂ©les körben fogyasztjĂĄk. A leves a meleg Ă©ghajlatokon frissĂ­tƑ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel, amely minden falatjĂĄval boldoggĂĄ teszi a fogyasztĂłit.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs (marha vagy sertĂ©s)
⭕ 50 g Rizsliszt
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 50 ml Tej
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 l ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 1 ág Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt hĂșst egy tĂĄlba tedd, majd add hozzĂĄ a rizslisztet, egy tojĂĄst, sĂłt, borsot, Ă©s az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt.

    A rizsliszt segĂ­t a hĂșsgombĂłcok ĂĄllagĂĄnak javĂ­tĂĄsĂĄban, hogy puhĂĄk maradjanak.

    2

    A gyömbĂ©rt hĂĄmozd meg, Ă©s reszeld le. Add hozzĂĄ a hĂșshoz, hogy egy friss Ă­zt adjon a gombĂłcoknak.

    A gyömbĂ©r friss, enyhĂ©n csĂ­pƑs Ă­ze jĂłl passzol a darĂĄlt hĂșshoz Ă©s segĂ­t kiemelni az Ă­zeket.

    3

    A masszĂĄt jĂłl dolgozd össze, majd formĂĄzz belƑle kis gombĂłcokat. Tedd fĂ©lre Ƒket.

    A hĂșsgombĂłcok formĂĄzĂĄsa elƑtt Ă©rdemes nedves kĂ©zzel dolgozni, hogy ne ragadjanak a kezĂŒnkhöz.

    4

    A zöldsĂ©gleves alaplevet egy lĂĄbasban forrald fel, majd add hozzĂĄ a hĂșsgombĂłcokat. FƑzd Ƒket alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 15-20 percig, amĂ­g ĂĄt nem sĂŒlnek.

    A gombĂłcok fƑzĂ©sĂ©t lassĂș tƱzön vĂ©gezd, hogy megƑrizzĂ©k a puhasĂĄgukat Ă©s ne szĂ©tessenek.

    5

    Amikor a gombĂłcok elkĂ©szĂŒltek, öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, Ă©s keverd el, hogy a leves Ă­zesebb legyen.

    A szójaszósz gazdagítja a leves ízét és egy kis sós, umami hatåst ad neki.

    6

    Tålald a gombócokat egy mély tånyérban, és szórd meg apróra vågott zöldhagymåval és korianderrel.

    A friss koriander friss ízt ad az ételnek, és kiemeli a gyömbér aromåjåt.