A darált húst egy tálba tedd, majd add hozzá a rizslisztet, egy tojást, sót, borsot, és az apróra vágott fokhagymát.
A rizsliszt segít a húsgombócok állagának javításában, hogy puhák maradjanak.
A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. Add hozzá a húshoz, hogy egy friss ízt adjon a gombócoknak.
A gyömbér friss, enyhén csípős íze jól passzol a darált húshoz és segít kiemelni az ízeket.
A masszát jól dolgozd össze, majd formázz belőle kis gombócokat. Tedd félre őket.
A húsgombócok formázása előtt érdemes nedves kézzel dolgozni, hogy ne ragadjanak a kezünkhöz.
A zöldségleves alaplevet egy lábasban forrald fel, majd add hozzá a húsgombócokat. Főzd őket alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg át nem sülnek.
A gombócok főzését lassú tűzön végezd, hogy megőrizzék a puhaságukat és ne szétessenek.
Amikor a gombócok elkészültek, öntsd hozzá a szójaszószt, és keverd el, hogy a leves ízesebb legyen.
A szójaszósz gazdagítja a leves ízét és egy kis sós, umami hatást ad neki.
Tálald a gombócokat egy mély tányérban, és szórd meg apróra vágott zöldhagymával és korianderrel.
A friss koriander friss ízt ad az ételnek, és kiemeli a gyömbér aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.