Bakso gyömbérrel, indonéz húsgombóc leves friss korianderrel

Bakso gyömbérrel

A Bakso egy hagyományos indonéz étel, amelyet húsgombócokból készítenek, és gyakran tálalják egy gazdag levesben. A gyömbér hozzáadása friss, csípős ízt ad az ételnek, amely gazdagítja a leves fűszeres ízvilágát. A Bakso rendkívül népszerű Indonéziában, és az utcai árusoktól kezdve a házi készítésű változatokig széles körben fogyasztják. A leves a meleg éghajlatokon frissítő és tápláló étel, amely minden falatjával boldoggá teszi a fogyasztóit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
50 g Rizsliszt
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 szál Zöldhagyma
50 ml Tej
2 ek. Szójaszósz
1 l Zöldségleves alaplé
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst egy tálba tedd, majd add hozzá a rizslisztet, egy tojást, sót, borsot, és az apróra vágott fokhagymát.

    A rizsliszt segít a húsgombócok állagának javításában, hogy puhák maradjanak.

    2

    A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. Add hozzá a húshoz, hogy egy friss ízt adjon a gombócoknak.

    A gyömbér friss, enyhén csípős íze jól passzol a darált húshoz és segít kiemelni az ízeket.

    3

    A masszát jól dolgozd össze, majd formázz belőle kis gombócokat. Tedd félre őket.

    A húsgombócok formázása előtt érdemes nedves kézzel dolgozni, hogy ne ragadjanak a kezünkhöz.

    4

    A zöldségleves alaplevet egy lábasban forrald fel, majd add hozzá a húsgombócokat. Főzd őket alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg át nem sülnek.

    A gombócok főzését lassú tűzön végezd, hogy megőrizzék a puhaságukat és ne szétessenek.

    5

    Amikor a gombócok elkészültek, öntsd hozzá a szójaszószt, és keverd el, hogy a leves ízesebb legyen.

    A szójaszósz gazdagítja a leves ízét és egy kis sós, umami hatást ad neki.

    6

    Tálald a gombócokat egy mély tányérban, és szórd meg apróra vágott zöldhagymával és korianderrel.

    A friss koriander friss ízt ad az ételnek, és kiemeli a gyömbér aromáját.