Bakso, indonéz húsgombóc leves tálalva

Bakso (indonéz húsgombóc leves)

A Bakso az indonéz konyha egyik legismertebb étele, amelyet utcai árusok és éttermek egyaránt kínálnak. Az omlós húsgombócok és a gazdag alaplé kombinációja egyszerre laktató és ízletes. A Bakso sokféleképpen elkészíthető, és gyakran ramen tésztával, pak choi-val és különféle mártásokkal tálalják. Ez az étel az indonéz konyha egyik alapfogása, amely generációkon átívelő hagyományokat őriz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
50 g Tápióka liszt
1 db Tojásfehérje
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Jégkockák
1.5 l Csirkealaplé
200 g Ramen tészta
200 g Pak choi (kínai kel)
10 g Friss koriander
20 g Sült hagyma (tálaláshoz)
50 ml Szójaszósz
30 ml Chili szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, a tápióka lisztet, a tojásfehérjét, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Add hozzá a jégkockákat, és gyúrd simára a masszát.

    A jégkockák segítenek abban, hogy a húsmassza ne melegedjen fel túlságosan gyúrás közben, így a gombócok rugalmasabbak lesznek. A tápióka liszt adja a gombócok jellegzetes állagát, ne helyettesítsd más liszttel.

    2

    Vizes kézzel formázz kis gombócokat a húsmasszából.

    A vizes kéz megakadályozza, hogy a húsmassza ráragadjon a kezedre.

    3

    Forralj fel csirkealaplevet egy nagy lábosban, majd csökkentsd a hőt, és helyezd bele a húsgombócokat. Főzd őket 10-15 percig, amíg feljönnek a felszínre.

    Ne forrald túl erősen az alaplevet, mert a gombócok széteshetnek. Ha feljöttek a felszínre, még pár percig főzd őket, hogy teljesen átsüljenek.

    4

    Egy külön edényben főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

    Ügyelj arra, hogy a tésztát ne főzd túl, mert akkor ragacsos lesz.

    5

    A pak choi-t vágd kisebb darabokra, és blansírozd 1-2 percig forró vízben.

    A blansírozás segít megőrizni a pak choi élénk színét és roppanós állagát.

    6

    Tálalás: egy mély tálba helyezd a főtt ramen tésztát, öntsd rá a forró alaplevet a húsgombócokkal, majd add hozzá a pak choi-t. Tálald szójaszósszal, chili szósszal, sült hagymával és friss korianderrel.

    A feltétekkel ízlés szerint variálhatsz. Kínálhatsz mellé lime gerezdeket is.