Bakso marhahússal, gazdag húslevesben, friss korianderrel tálalva

Bakso marhahússal

A Bakso egy hagyományos indonéz étel, amely főként húsgombócokból készült húslevest jelent. A leves gazdag fűszerekben, és a húsgombócok általában marhahúsból készülnek, de más húsok is használhatóak. A bakso tradicionálisan rizses tálalással, friss korianderrel és lime levével gazdagítva készül, így egy frissítő és tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
100 g Búzaliszt
1 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
100 ml Víz
500 ml Húsleves alaplé
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst daráljuk le, majd keverjük össze a búzaliszttel, tojással, sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával.

    A hús alapos átdaráltatása szükséges a jó állagú húsgombócokhoz.

    2

    A keveréket dolgozzuk össze jól, hogy sima masszát kapjunk, majd formázzunk kis gombócokat a masszából.

    A húsgombócok formázásához egy kevés víz segíthet, hogy ne ragadjon a kezedhez a massza.

    3

    Egy nagy fazékban forraljunk vizet és a húsleves alaplevet, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat. Főzzük 10-15 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    A húsgombócokat ne tegyük túl szorosra a fazékban, hogy szépen főjenek és ne ragadjanak össze.

    4

    A főzés után vegyük ki a húsgombócokat, és tegyük félre. Az alaplevet szűrjük át, hogy tiszta legyen.

    A leves ízét tovább gazdagíthatjuk friss zöldhagymával, korianderrel vagy egyéb fűszerekkel.

    5

    A kész húsleveset visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a húsgombócokat és a felaprított zöldhagymát. Főzzük még 5-7 percig, amíg minden íz összeér.

    A zöldhagyma frissességet ad a levesnek, de ha erősebb ízt szeretnél, egy kis gyömbért is hozzáadhatsz.

    6

    Tálaláskor díszítsük friss korianderrel, és egy kis lime levével, hogy a leves frissítőbb legyen.

    A lime lé friss ízt ad a levesnek, így ha szeretjük az édes-savanyú íz kombinációt, mindenképp érdemes hozzáadni.