A marhahúst daráljuk le, majd keverjük össze a búzaliszttel, tojással, sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával.
A hús alapos átdaráltatása szükséges a jó állagú húsgombócokhoz.
A keveréket dolgozzuk össze jól, hogy sima masszát kapjunk, majd formázzunk kis gombócokat a masszából.
A húsgombócok formázásához egy kevés víz segíthet, hogy ne ragadjon a kezedhez a massza.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet és a húsleves alaplevet, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat. Főzzük 10-15 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.
A húsgombócokat ne tegyük túl szorosra a fazékban, hogy szépen főjenek és ne ragadjanak össze.
A főzés után vegyük ki a húsgombócokat, és tegyük félre. Az alaplevet szűrjük át, hogy tiszta legyen.
A leves ízét tovább gazdagíthatjuk friss zöldhagymával, korianderrel vagy egyéb fűszerekkel.
A kész húsleveset visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a húsgombócokat és a felaprított zöldhagymát. Főzzük még 5-7 percig, amíg minden íz összeér.
A zöldhagyma frissességet ad a levesnek, de ha erősebb ízt szeretnél, egy kis gyömbért is hozzáadhatsz.
Tálaláskor díszítsük friss korianderrel, és egy kis lime levével, hogy a leves frissítőbb legyen.
A lime lé friss ízt ad a levesnek, így ha szeretjük az édes-savanyú íz kombinációt, mindenképp érdemes hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.