A marhahúst daráljuk le, majd egy tálban keverjük össze a tojásokkal, finomra vágott hagymával, fokhagymával, zöldhagymával, búzaliszttel, sóval és borssal.
A darálás során próbálj minél finomabb húst használni, hogy a húsgolyók könnyebbek és puhák legyenek.
A keveréket formázd apró golyókká (kb. dió méretűek legyenek), majd tegyük egy tálra, hogy pihenjenek, amíg a leves alapját készítjük.
Ha nehéz a golyókat formázni, nedves kézzel próbálkozz, így nem ragad hozzá a massza.
Egy nagyobb lábasban kezdjük el felforrósítani az olajat, és közben készítsük elő a zöldségeket: hámozzuk meg és vágjuk fel apróra a sárgarépát, cukkinit és a fehérrépát.
A zöldségek vágása előtt győződj meg arról, hogy egyenlő méretűek, hogy mindegyik egyformán puhuljon meg.
Tedd a felaprított zöldségeket a forró olajba, és pirítsd őket néhány percig, hogy a zöldségek enyhén megpuhuljanak és elkezdjenek karamellizálódni.
Ne hagyd túl sokáig a zöldségeket pirulni, hogy megőrizzék a friss ízüket és színüket.
Miután a zöldségek megpirultak, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket. Hozd forráspontig, majd add hozzá a húsgolyókat a leveshez. Főzd kb. 20-25 percig, amíg a húsgolyók megfőnek.
Ha szükséges, pótold a vizet a főzés során, hogy a húsgolyók és a zöldségek mindig el legyenek lepve.
Amikor a húsgolyók elkészültek, ellenőrizd, hogy minden zöldség megpuhult-e. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítheted.
A leves ízesítésekor mindig próbálj meg frissen őrölt borsot használni, így sokkal intenzívebb ízt kapsz.
Tálald a Bakso-t forrón, friss petrezselyemmel díszítve, és akár rizst is kínálhatsz mellé.
A friss petrezselyem a leves frissességét emeli ki, de más zöldfűszereket is kipróbálhatsz hozzá, mint a koriander.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.