Bakso zöldségekkel, fűszeres húsgolyókkal és friss zöldségekkel tálalva

Bakso zöldségekkel

A Bakso egy hagyományos indonéz étel, melyet gyakran fogyasztanak utcai árusoknál és éttermekben egyaránt. Az indonéz konyha egyik legismertebb levese, amely fűszeres húsgolyókkal és friss zöldségekkel készül. A Bakso titka abban rejlik, hogy a húsgolyók rendkívül ízletesek, a hús pedig friss zöldségekkel van kombinálva, melyek tökéletesen kiegészítik az ízeket. A Bakso tökéletes választás a hideg téli napokra, amikor valami meleg és tápláló ételre vágyunk. Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni, készíthetsz hozzá egy kis csípős szószt, hogy fokozd az ízeket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Tojás
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
50 g Búzaliszt
300 g Zöldségek (sárgarépa, cukkini, fehérrépa)
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst daráljuk le, majd egy tálban keverjük össze a tojásokkal, finomra vágott hagymával, fokhagymával, zöldhagymával, búzaliszttel, sóval és borssal.

    A darálás során próbálj minél finomabb húst használni, hogy a húsgolyók könnyebbek és puhák legyenek.

    2

    A keveréket formázd apró golyókká (kb. dió méretűek legyenek), majd tegyük egy tálra, hogy pihenjenek, amíg a leves alapját készítjük.

    Ha nehéz a golyókat formázni, nedves kézzel próbálkozz, így nem ragad hozzá a massza.

    3

    Egy nagyobb lábasban kezdjük el felforrósítani az olajat, és közben készítsük elő a zöldségeket: hámozzuk meg és vágjuk fel apróra a sárgarépát, cukkinit és a fehérrépát.

    A zöldségek vágása előtt győződj meg arról, hogy egyenlő méretűek, hogy mindegyik egyformán puhuljon meg.

    4

    Tedd a felaprított zöldségeket a forró olajba, és pirítsd őket néhány percig, hogy a zöldségek enyhén megpuhuljanak és elkezdjenek karamellizálódni.

    Ne hagyd túl sokáig a zöldségeket pirulni, hogy megőrizzék a friss ízüket és színüket.

    5

    Miután a zöldségek megpirultak, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket. Hozd forráspontig, majd add hozzá a húsgolyókat a leveshez. Főzd kb. 20-25 percig, amíg a húsgolyók megfőnek.

    Ha szükséges, pótold a vizet a főzés során, hogy a húsgolyók és a zöldségek mindig el legyenek lepve.

    6

    Amikor a húsgolyók elkészültek, ellenőrizd, hogy minden zöldség megpuhult-e. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítheted.

    A leves ízesítésekor mindig próbálj meg frissen őrölt borsot használni, így sokkal intenzívebb ízt kapsz.

    7

    Tálald a Bakso-t forrón, friss petrezselyemmel díszítve, és akár rizst is kínálhatsz mellé.

    A friss petrezselyem a leves frissességét emeli ki, de más zöldfűszereket is kipróbálhatsz hozzá, mint a koriander.