Bakwan tálalva ropogósra sütve

Bakwan

A Bakwan egy népszerű indonéz utcai étel, amelyet általában zöldségekkel készítenek és forró olajban sütnek ki. Az indonéz konyha egyik legkedveltebb előétele, amelyet gyakran csiliszósszal vagy szójaszószos mártogatóval tálalnak. A Bakwan eredetileg a kínai konyha hatására terjedt el Indonéziában, és azóta számos változata létezik. Ez az egyszerű, mégis ízletes fogás tökéletes választás egy könnyű snackhez vagy előételként egy ázsiai ihletésű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Búzaliszt
50 g Rizsliszt
200 ml Víz
1 db Tojás
100 g Fehér káposzta
1 db Sárgarépa
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Őrölt koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd vékony csíkokra a fehér káposztát, a sárgarépát és a zöldhagymát.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a búzalisztet, a rizslisztet, a sót, a borsot és az őrölt koriandert.

    A rizsliszt ropogósabbá teszi a bakwant. Ha nincs kéznél, helyettesítheted kukoricakeményítővel.

    3

    Add hozzá a vizet és a tojást, majd keverd simára a tésztát.

    A tészta ne legyen túl sűrű, de ne is túl híg. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    Forgasd bele a felaprított zöldségeket, és keverd össze, hogy egyenletesen bevonja őket a tészta.

    Ne tegyél túl sok zöldséget a tésztába, mert akkor nem fog összeállni.

    5

    Egy mély serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olajat közepesen forróra.

    Az olaj legyen elég forró, különben a bakwan megszívja magát olajjal. Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával: ha azonnal elkezd sisteregni, akkor elég forró.

    6

    Egy kanál segítségével adagolj kis adagokat a tésztából az olajba, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.

    Ne tegyél túl sok bakwant egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat, és a bakwan nem lesz ropogós.

    7

    Szedd ki a megsült bakwanokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsepegtesd.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a bakwan kevésbé lesz zsíros.

    8

    Tálald forrón, édes csiliszósszal vagy szójaszószos mártogatóssal.

    A bakwan remekül illik a csípős mártogatóssal. Kínálhatsz mellé friss zöldségeket is.