A csirkehúst vágd kisebb kockákra, és sózd, borsozd meg. A hagymát, fokhagymát apróra vágd.
A csirkehús könnyebben átsül, ha egy kicsit bepácolod a fűszerekkel, akár egy fél órát is hagyhatod pihenni.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst minden oldalról aranybarnára.
A hús pirítása során érdemes a hőmérsékletet közepes szinten tartani, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A hagyma pirításakor alacsonyabb hőmérsékleten dolgozz, hogy elkerüld a keserű ízek kialakulását.
Szórd hozzá a kardamomot és a fűszerkeveréket (fahéj, szegfűszeg), majd keverd össze jól, hogy a fűszerek feloldódjanak.
A kardamom egy erőteljes fűszer, ezért ne használd túl sokat – egy kis csipet is elegendő.
Tedd hozzá a rizst, és keverd jól, hogy a rizsszemek is átvegye a fűszereket. Ezután önts fel 400 ml vizet, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs fűszeres vízben való főzése különleges ízt ad neki, ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt friss korianderrel szórd meg a kész ételt, és fogyaszd melegen.
A koriander frissessége kiemeli a fűszeres ízeket és segít a leves gazdagabb textúrájában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.